Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nyt kilistellään kesälle! Ruususen raparperimaljat yhdistävät kuohuviinin ja kesäisen makusiirapin

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Keitä herkät ruusun terälehdet ja kirpeä raparperi suloiseksi makusiirapiksi ja lusikoi laseihin. Lisää drinkkeihin kuplat kuohuviinillä ja kivennäisvedellä.

16.6.2023
Reseptin ainekset
8–10 annosta
1 plo (0,75 l)
kuivaa kuohuviiniä
½ l
kivennäisvettä
Ruusu-raparperisiirappi
250 g
raparperia
2½ dl
puhtaita ja myrkyttömiä ruusun terälehtiä
2½ dl
sokeria
2½ dl
vettä
1
limen mehu
(1–2 tl
ruusuvettä)
Lisäksi
puhtaita ja myrkyttömiä ruusun terälehti

Ruususen raparperimaljat – ohje:

  1. Valmista ensin raparperisiirappi. Paloittele raparperit. Mittaa raparperit, ruusut, sokeri, vesi ja limenmehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos paksunee.
  2. Jäähdytä ja siivilöi siirappi. Terästä ruusun makua halutessasi ruusuvedellä. Säilytä siirappi jääkaapissa.
  3. Sekoita siirappi, kuohuviini ja kivennäisvesi kannussa valmiiksi ja kaada jalallisiin kuohuviinilaseihin tai kokoa juomat suoraan laseihin. Koristele ruusun terälehdillä.

Vinkki!

Voit korvata tuoreet ruusunlehdet kuivatuilla ruusuilla, joita saa hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä ja luontaistuoteliikkeistä. Kuivattuja, murskattuja ruusuja riittää siirappiin pari teelusikallista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt