0(0)
Ruusukakku – suven suloisin täytekakku hurmaa vadelmaisella maullaan ja herkällä ulkomuodollaan
5 h 45 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 4 h 45 min
Ruusukakku saa upean ulkoasun kolmivärisestä kuorrutuksesta ja kandeeratuista ruusun terälehdistä. Ruusuvedellä maustetun kakun sisältä löytyy vadelman ja ruusun makuinen täyte.
Julkaistu 25.5.2023
Meillä kotona
Reseptin ainekset 20 annosta
Pohja
5munaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
½ dlperunajauhoja
1½ tlleivinjauhetta
Kostutus
1½ dlsitruunalimonadia
Vadelma-ruusutäyte
350 gsuomalaisia vadelmia (pakaste)
½ dltomusokeria
4liivatelehteä
3 dlvispikermaa
1 rs (250 g)mascarponejuustoa
2 tlvaniljasokeria
1–2 rklruusuvettä
Kuorrutus
2 dlvispikermaa
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
½ dltomusokeria
roosan ja persikan väristä pastaväriä
Kandeeratut ruusunterälehdet
2–3syötävää ruusua
1valkuainen
1 dlerikoishienoa sokeria (Siro)
Lisäksi
syötäviä ruusuja

Ruusukakku – ohje:

  1. Valmista ensin kandeeratut ruusun terälehdet. Vatkaa valkuaisen rakenne rikki. Kaada sokeri lautaselle. Nypi ruusuista terälehdet irti. Kasta terälehti kerrallaan valkuaiseen. Pyörittele lehdet yksitellen sokerissa. Anna kuiva leivinpaperin päällä kakun valmistamisen ajan.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun korkeareunaiseen kakku- tai irtopohjavuokaan (ø 20–22 cm).
  3. Paista 180 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
  4. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja aseta pohja vuokaan. Kostuta pohja kevyesti limonadilla.
  5. Sulata puolet vadelmista ja painele ne siivilän läpi. Sekoita tomusokeri soseeseen.
  6. Upota liivatelehdet kylmään veteen.
  7. Vaahdota kerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vadelmasose.
  8. Kuumenna ruusuvesi mikrossa tai kattilassa. Purista liivatteista vesi ja liuota ne ruusuveteen. Kaada liivateseos täytteeseen sekoittaen.
  9. Levitä puolet lopuista jäisistä vadelmista kakkupohjan päälle. Lusikoi puolet täytteestä marjojen ja pohjan päälle. Nosta keskimmäinen levy vuokaan, kostuta ja täytä lopuilla vadelmilla ja täytteellä. Kostuta kansilevy ja laita päälle, peitä vuoka kelmulla. Laita leikkuulauta kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  10. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Ota puolet vaahdosta kahteen kulhoon ja värjää ne roosan ja persikan sävyisiksi.
  11. Siirrä kakku lautaselle. Kuorruta kakku ensin valkoisella kuorrutuksella kakun päältä ja yläosasta. Voit levittää ohuen kerroksen valkoista myös alaosaan. Levitä roosaa ja persikanväristä kuorrutusta kakun alaosaan. Viimeistele reuna palettiveitsellä niin, että värit hieman sekoittuvat. Koristele kakku ruusuilla ja kandeeratuilla terälehdillä.
Kommentoi »