Rusinaiset laskiaispullat

1 h 30 min
4
0

Rusinaiset laskiaispullat

Nämä laskiaispullat täytetään hillolla ja vaniljalla maustetulla vispikermalla. Pullataikinassa on suloisia rusinasattumia!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Douglas Sivén
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlrusinoita
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 7 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlraesokeria

Täyte

  • 1 dlvadelmahilloa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (vaahdotettuna)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista ensin laskiaispullat:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.

Lisää muna, sokeri, suola ja rusinat. Sekoita taikinaan vehnäjauhoja vähitellen.

Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja nostele taikinasta kostutetuin tai öljytyin käsin pullia suoraan pellille.

Peitä pullat liinalla ja anna niiden kohota vielä noin 10 minuuttia.

Vatkaa munan rakenne rikki, voitele pullat ja ripota pintaan raesokeria.

Paista pullia 225 asteessa reilut 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia.

Anna laskiaispullien jäähtyä, halkaise ne ja täytä.

Sipaise hilloa pohjalle. Sekoita kermavaahtoon sokeri ja vaniljasokeri, täytä rusinaiset laskiaispullat vaahdolla ja nosta kannet päälle.

Vinkki!

  • Voit halutessasi sekoittaa mantelimassan muruja kermavaahdon joukkoon.
  • Perinteiseen tyyliin laskiaispullat tarjotaan kuuman maidon kanssa.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä