0(0)
Ruotsalaiset omenamunkit – kanelisen taikinan sisältä paljastuu pehmeä omppusydän
Kasvis
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Juhlista omenakautta leipomalla herkullisia munkkeja ruotsalaiseen tyyliin! Helpossa reseptissä omenalohkot kiedotaan makeaan taikinaan ja uppopaistetaan.
Julkaistu 25.8.2023
Maku
Reseptin ainekset
25 kappaletta
2omenaa
2½ dlvehnäjauhoja
½ dlsokeria
1½ tlleivinjauhetta
½ tlkanelia
½ tlsuolaa
2munaa
1 dlmaitoa
Paistaminen
1 lrypsiöljyä
Pinnalle
sokeria tai tomusokeria

Ruotsalaiset omenamunkit – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa omenat noin 1,5 sentin lohkoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat ja maito, ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 180-asteiseksi.
  4. Upota omenalohkot taikinaan ja pane heti öljyyn kypsymään. Paista 4–5 munkkia kerralla kauniin ruskeiksi. Kypsyminen kestää 2–3 minuuttia.
  5. Valuta munkit talouspaperin päällä ja pyörittele lämpiminä sokerissa tai siivilöi tomusokeria pinnalle.

Vinkki!

Munkit onnistuvat myös gluteenittomina, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.