


Ruotsalaiset omenamunkit – kanelisen taikinan sisältä paljastuu pehmeä omppusydän
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Juhlista omenakautta leipomalla herkullisia munkkeja ruotsalaiseen tyyliin! Helpossa reseptissä omenalohkot kiedotaan makeaan taikinaan ja uppopaistetaan.
Reseptin ainekset
25 kappaletta
2
omenaa
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1½ tl
leivinjauhetta
½ tl
kanelia
½ tl
suolaa
2
munaa
1 dl
maitoa
Paistaminen
1 l
rypsiöljyä
Pinnalle
sokeria tai tomusokeria
Ruotsalaiset omenamunkit – ohje:
- Kuori ja leikkaa omenat noin 1,5 sentin lohkoksi.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat ja maito, ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 180-asteiseksi.
- Upota omenalohkot taikinaan ja pane heti öljyyn kypsymään. Paista 4–5 munkkia kerralla kauniin ruskeiksi. Kypsyminen kestää 2–3 minuuttia.
- Valuta munkit talouspaperin päällä ja pyörittele lämpiminä sokerissa tai siivilöi tomusokeria pinnalle.
Vinkki!
Munkit onnistuvat myös gluteenittomina, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat