Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ruotsalaiset omenamunkit – kanelisen taikinan sisältä paljastuu pehmeä omppusydän

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Juhlista omenakautta leipomalla herkullisia munkkeja ruotsalaiseen tyyliin! Helpossa reseptissä omenalohkot kiedotaan makeaan taikinaan ja uppopaistetaan.

25.8.2023
Reseptin ainekset
25 kappaletta
2
omenaa
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1½ tl
leivinjauhetta
½ tl
kanelia
½ tl
suolaa
2
munaa
1 dl
maitoa
Paistaminen
1 l
rypsiöljyä
Pinnalle
sokeria tai tomusokeria

Ruotsalaiset omenamunkit – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa omenat noin 1,5 sentin lohkoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat ja maito, ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 180-asteiseksi.
  4. Upota omenalohkot taikinaan ja pane heti öljyyn kypsymään. Paista 4–5 munkkia kerralla kauniin ruskeiksi. Kypsyminen kestää 2–3 minuuttia.
  5. Valuta munkit talouspaperin päällä ja pyörittele lämpiminä sokerissa tai siivilöi tomusokeria pinnalle.

Vinkki!

Munkit onnistuvat myös gluteenittomina, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt