Ruokaklassikon vegaaninen versio: tässä tulee mehevä härkismureke!

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Mehevä, härkäpapua sisältävä härkismureke maistuu paitsi lisukkeena myös kasvissyöjän ja vegaanin pääruokana. Ruokalajin pääraaka-aine on esikypsennetystä härkäpavusta valmistettu Härkis.
KA
LA
MA
MU
VE
3.8
0
Julkaistu: 18.12.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 75 gcashewpähkinöitä
  • 100 graakaa perunaa (noin 2 keskikokoista)
  • 2salottisipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rs (250g)Verso Härkistä
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlgaram masalaa
  • ½ tlkanelia
  • ½ tlsormisuolaa
  • kuivattua chiliä myllystä
  • 1 rkloliiviöljyä
Tulosta
Hienonna pähkinät yleiskoneessa. Kuori ja paloittele perunat. Kuori sipulit ja paloittele ne. Laita kasvikset ja härkis pähkinöiden joukkoon ja jauha tasaiseksi murekemassaksi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita murekemassaan öljy.
Vuoraa noin litran vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla ja levitä murekemassa vuokaan. Tasoita pinta.
Paista härkismureketta 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Jos murekkeeseen työnnetty kokeilutikku tuntuu kostealta, jatka paistamista. Anna murekkeen vetäytyä hetki ja kumoa sitten lautaselle. Tarjoa härkismureke sienipyttiksen kanssa. Härkismurekkeen kastikkeeksi sopii mainiosti vegaaninen hummus.
MITÄ PIDIT?
3.83
Kommentoi »