


Sienimetsän sadosta
Ruokaisa sienipiirakka – jujuna peruna-sipulisekoitus, jota sujautetaan täytteeseen!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Mehevä sienipiirakka saa ruokaisuutta perunasta! Pohjataikina rikastetaan perunahiutaleilla ja täyte höystetään kätevästi peruna-sipulisekoituksella.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
1½ dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
perunahiutaleita
¾ tl
leivinjauhetta
1 dl
kylmää vettä
Täyte
1 l (400–500 g)
herkkutatteja (tai muita metsäsieniä, kuten suppilovahveroita tai kantarelleja)
2–3
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 ps (65 g)
pinaattia
¾ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 rkl
timjamia hienonnettuna
150 g
fontal-juustoa (esim. Valio Karelia)
3
munaa
2 dl
ruokakermaa
½ ps (à 500 g)
peruna-sipulisekoitusta
Ruokaisa sienipiirakka – ohje:
- Valmista pohja. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja vesi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Puhdista ja kuutioi sienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna pannu, lisää sienet ja paista, kunnes ylimääräinen neste on irronnut niistä. Lisää öljy ja valkosipulit sekä pinaatit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi mausteet.
- Raasta juusto. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kerma ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
- Ota pohja jääkaapista. Levitä sen päälle jäinen peruna-sipulisekoitus ja sieni-pinaattiseos. Kaada lopuksi päälle juustoraaste-muna-kermaseos.
- Paista piirasta ensin 200-asteisen uunin alaosassa 10 minuuttia. Laske uunin lämpö sitten 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.
Vinkki!
Voit korvata sienet myös viljellyillä sienillä kuten herkkusienillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat