Runebergin murupiirakka on ihanan rapea oikotie torttukauteen – nappaa helppo ja nopea Annin uunissa -ohje!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Runebergin tortusta tutut maut hyppäsivät helppoon murupiirakkaan. Hetkessä valmis rapeapintainen piiras maistuu vielä vähän lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Reseptin ainekset
8 henkilölle
Täyte
500 g
vadelmia
½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1 rkl
perunajauhoja
Muru
½ dl
sokeria
1 ½ dl
mantelijauhoja
½ dl
korppujauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1 tl
piparkakkumaustetta
75 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
vaniljajäätelöä
Runebergin murupiirakka – ohje:
- Pyörittele vadelmat sokerissa, kardemummassa ja perunajauhoissa. Kaada seos piirakkavuokaan.
- Sekoita kaikki muruseoksen kuivat aineet keskenään.
- Nypi pehmeä voi kuivien aineiden kanssa, niin että saat seoksesta murumaista.
- Levitä muru vadelmatäytteen päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin värinen.
- Tarjoile piirakka vielä vähän lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Vinkit!
- Voit lisätä muruseokseen karvasmanteliaromia, jos se on mieleesi.
- Nauti piirakka punssin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat