3,2(5)
Rullakukkatortut – rullaile torttukauden söpöimmät kukkijat
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Muotoile kranssimaiset rullakukkatortut kanelilla ja sokerilla täytetystä, rullalle käännetystä lehtitaikinasta. Lisää tortun keskelle mehevä luumuhillohillosilmä.
14.11.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
1 (400–600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)
Täyte
2 tl sokeria
1 tl kanelia
noin 1 dl paistonkestävää luumumarmeladia
Viimeistely
1 rkltomusokeria

Rullakukkatortut – ohje:

  1. Kauli lehtitaikinalevy suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi (noin 30 × 45 cm).
  2. Voitele levy vedellä ja ripottele päälle 2 tl sokeria ja 1 tl kanelia.
  3. Käännä pitkältä sivulta napakaksi rullaksi. Nipistä liitoskohta veden avulla hyvin kiinni.
  4. Leikkaa rulla 8 osaan. Leikkaa kuhunkin osaan 4 viiltoa kampaviinerin tapaan.
  5. Levitä ja käännä suikaleet leikkuupinta ylöspäin. Muotoile kukaksi. Nipistä liitoskohta ja keskusta kiinni.
  6. Paina keskelle kuoppa ja lusikoi siihen torttuhilloa.
  7. Voitele tortut halutessasi munalla. Paista torttuja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä hetki ja viimeistele tomusokerilla.

Näin taittelet rullakukkatortun

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.