Rullakukkatortut – rullaile torttukauden söpöimmät kukkijat
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Muotoile kranssimaiset rullakukkatortut kanelilla ja sokerilla täytetystä, rullalle käännetystä lehtitaikinasta. Lisää tortun keskelle mehevä luumuhillohillosilmä.
Reseptin ainekset
8 kpl
1 (400–600 g)
iso lehtitaikinalevy (pakaste)
Täyte
2 tl
sokeria
1 tl
kanelia
noin 1 dl
paistonkestävää luumumarmeladia
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
Rullakukkatortut – ohje:
- Kauli lehtitaikinalevy suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi (noin 30 × 45 cm).
- Voitele levy vedellä ja ripottele päälle 2 tl sokeria ja 1 tl kanelia.
- Käännä pitkältä sivulta napakaksi rullaksi. Nipistä liitoskohta veden avulla hyvin kiinni.
- Leikkaa rulla 8 osaan. Leikkaa kuhunkin osaan 4 viiltoa kampaviinerin tapaan.
- Levitä ja käännä suikaleet leikkuupinta ylöspäin. Muotoile kukaksi. Nipistä liitoskohta ja keskusta kiinni.
- Paina keskelle kuoppa ja lusikoi siihen torttuhilloa.
- Voitele tortut halutessasi munalla. Paista torttuja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki ja viimeistele tomusokerilla.
Näin taittelet rullakukkatortun


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat