Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ruispizzapohja

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Suomi-fanien oma pizzapohja leivotaan rukiista! Ruisjauhot antavat taikinaan kotoista makua ja kuitua.

3.11.2015
Reseptin ainekset
2 kpl
Ruispizzapohja
12 g
hiivaa
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja

Ruispizzapohja – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon ruisjauhot ja alusta vehnäjauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  2. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
  3. Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina 2–3 osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.
  5. Nosta pohjat yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet.
  6. Paista ruispizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Vinkit! 

  • Kokeile rukiisen pizzan täytteeksi esimerkiksi lohta ja marinoitua punasipulia.
  • Kokeile myös perinteisempää pizzapohjan ohjetta, jonka avulla teet rapean ja mehevän pizzan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt