


Ruispizzapohja
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Suomi-fanien oma pizzapohja leivotaan rukiista! Ruisjauhot antavat taikinaan kotoista makua ja kuitua.
Reseptin ainekset
2 kpl
Ruispizzapohja
12 g
hiivaa
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
Ruispizzapohja – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon ruisjauhot ja alusta vehnäjauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
- Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina 2–3 osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.
- Nosta pohjat yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet.
- Paista ruispizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Vinkit!
- Kokeile rukiisen pizzan täytteeksi esimerkiksi lohta ja marinoitua punasipulia.
- Kokeile myös perinteisempää pizzapohjan ohjetta, jonka avulla teet rapean ja mehevän pizzan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat