Maku

Ruispizzapohja

50 min
MA
MU
4.08
2

Suomi-fanien oma pizzapohja leivotaan rukiista! Ruisjauhot antavat taikinaan kotoista makua ja kuitua.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (2 kpl)

  • 12 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon ruisjauhot ja alusta vehnäjauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.

Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina 2–3 osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.

Nosta pohjat yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet.

Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

 Kokeile täytteeksi lohta ja marinoitua punasipulia.

MITÄ PIDIT?
4.08