


Marjaisa uunipuuro
Ruispuolukkapuuro uunissa
3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min
Ruispuolukkapuuro saa uunissa hitaasti haudutettuna pehmeän rakenteen ja täyteläisen maun. Perinteisessä herkussa maistuu ihanasti puolukan raikas happamuus.
Reseptin ainekset
6 annosta
15 dl
vettä
2 dl
puolukkasurvosta
3 dl
ruisjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 rkl
voita
Kiehauta vesi ja puolukat kattilassa. Vatkaa joukkoon ruisjauhot, sokeri ja suola.
Kaada seos voideltuun korkeareunaiseen uunivuokaan, koska puuro kuohuu paistamisen alkuvaiheessa.
Vuole päälle rasvaa ja peitä leivinpaperilla.
Kypsennä 130-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.
Peitä vuoka kannella ja anna hautua vielä uunin jälkilämmössä.
Tarjoa ruis-puolukkapuuro voisilmän ja maidon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat