Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Koko perheen sienisuosikki

Syksyn herkullisin pastakastike! Rouskubolognesessa maistuvat Italia ja suomalainen sienimetsä

45 min

Valmista tuttu bolognesekastike vaihteeksi rouskuista. Sienistä valmistetusta pastakastikkeesta tulee koko perheen suosikki, kun leikkaat sienet pieniksi.

22.8.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
1 l
haapa-, karva- tai kangasrouskuja
1
sipuli
3–4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
lehtisellerinvartta
2 rkl
rypsiöljyä
1
kasvisliemikuutio
1 tl
suolaa
1 tl
oreganoa
1 tl
basilikaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
cayennepippuria
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa (vettä tai ruokakermaa)
Lisäksi
350 g
pastaa
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
½ rku
basilikaa

Rouskubolognese – ohje:

  1. Puhdista ja ryöppää tai keitä rouskut niiden lajinmukaisen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa ryöpätyt rouskut noin puolen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja raasta porkkana. Pese ja hienonna lehtisellerit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sienet, sipulit, porkkanaraaste ja lehtisellerit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, muut kasvikset hiukan laiskistuneet ja sienet saaneet hiukan väriä. Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen vielä hetki.
  4. Lisää kattilaan tomaattimurskat, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa.
  5. Tarjoa rouskubolognese pastan, parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt