


Koko perheen sienisuosikki
Syksyn herkullisin pastakastike! Rouskubolognesessa maistuvat Italia ja suomalainen sienimetsä
45 min
Valmista tuttu bolognesekastike vaihteeksi rouskuista. Sienistä valmistetusta pastakastikkeesta tulee koko perheen suosikki, kun leikkaat sienet pieniksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 l
haapa-, karva- tai kangasrouskuja
1
sipuli
3–4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
lehtisellerinvartta
2 rkl
rypsiöljyä
1
kasvisliemikuutio
1 tl
suolaa
1 tl
oreganoa
1 tl
basilikaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
cayennepippuria
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa (vettä tai ruokakermaa)
Lisäksi
350 g
pastaa
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
½ rku
basilikaa
Rouskubolognese – ohje:
- Puhdista ja ryöppää tai keitä rouskut niiden lajinmukaisen ohjeen mukaan.
- Leikkaa ryöpätyt rouskut noin puolen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja raasta porkkana. Pese ja hienonna lehtisellerit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sienet, sipulit, porkkanaraaste ja lehtisellerit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, muut kasvikset hiukan laiskistuneet ja sienet saaneet hiukan väriä. Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen vielä hetki.
- Lisää kattilaan tomaattimurskat, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa.
- Tarjoa rouskubolognese pastan, parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat