Syksyn herkullisin pastakastike! Rouskubolognese on yhdistelmä Italiaa ja suomalaista sienimetsää
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Valmista tuttu bolognesekastike vaihteeksi rouskuista. Sienistä valmistetusta pastakastikkeesta tulee koko perheen suosikki, kun leikkaat sienet pieniksi.
MU
KA
0
Kuvat
Julkaistu 22.8.2022

Syksyn herkullisin pastakastike! Rouskubolognese on yhdistelmä Italiaa ja suomalaista sienimetsää
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 lhaapa-, karva- tai kangasrouskuja
- 1sipuli
- 3–4valkosipulinkynttä
- 1porkkana
- 2lehtisellerinvartta
- 2 rklrypsiöljyä
- 1kasvisliemikuutio
- 1 tlsuolaa
- 1 tloreganoa
- 1 tlbasilikaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlpaprikajauhetta
- ¼ tlcayennepippuria
- 2 tlk (à 400 g)tomaattimurskaa (vettä tai ruokakermaa)
Lisäksi
- 350 gpastaa
- 1 dlparmesaanijuustoraastetta
- ½ rkubasilikaa
Rouskubolognese – ohje:
- Puhdista ja ryöppää tai keitä rouskut niiden lajinmukaisen ohjeen mukaan.
- Leikkaa ryöpätyt rouskut noin puolen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja raasta porkkana. Pese ja hienonna lehtisellerit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sienet, sipulit, porkkanaraaste ja lehtisellerit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, muut kasvikset hiukan laiskistuneet ja sienet saaneet hiukan väriä. Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen vielä hetki.
- Lisää kattilaan tomaattimurskat, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa.
- Tarjoa rouskubolognese pastan, parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.

Kermainen sienipasta
Kotivinkki

Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa
Kotivinkki

Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!
Kotivinkki

Gluteeniton sienipiirakka
Kotivinkki

Pikaruokaa luonnosta! Rapsakat sieninugetit ja raikas yrttiaioli ovat sienestäjän suosikkisuolapala
Maku

Herkkutattimelanzane – hyödynnä sienimetsän saalis täyteläisessä kasvisklassikossa
Maku

Vuohenjuusto-sienihampurilaiset – nämä kasvishampparit vievät nälän hauskalla tavalla
Maku

Korvasienipasta ihastuttaa – pestotyylinen kastike saa valkosipulimaisen maun karhunlaukasta
Maku