Maku

Syksyn herkullisin pastakastike! Rouskubolognese on yhdistelmä Italiaa ja suomalaista sienimetsää

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Valmista tuttu bolognesekastike vaihteeksi rouskuista. Sienistä valmistetusta pastakastikkeesta tulee koko perheen suosikki, kun leikkaat sienet pieniksi.
MU
KA
0
0
Julkaistu 22.8.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 lhaapa-, karva- tai kangasrouskuja
  • 1sipuli
  • 3–4valkosipulinkynttä
  • 1porkkana
  • 2lehtisellerinvartta
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlbasilikaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlpaprikajauhetta
  • ¼ tlcayennepippuria
  • 2 tlk (à 400 g)tomaattimurskaa (vettä tai ruokakermaa)

Lisäksi

  • 350 gpastaa
  • 1 dlparmesaanijuustoraastetta
  • ½ rkubasilikaa
Tulosta

Rouskubolognese – ohje:

  1. Puhdista ja ryöppää tai keitä rouskut niiden lajinmukaisen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa ryöpätyt rouskut noin puolen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja raasta porkkana. Pese ja hienonna lehtisellerit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sienet, sipulit, porkkanaraaste ja lehtisellerit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, muut kasvikset hiukan laiskistuneet ja sienet saaneet hiukan väriä. Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen vielä hetki.
  4. Lisää kattilaan tomaattimurskat, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa.
  5. Tarjoa rouskubolognese pastan, parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.
Kommentoi »