Maku

Sämpylät – leivo mehevät ja rouhevat lämpimäiset itse

1 h 30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 15 min
Sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina ja itse tehtyinä. Nämä hieman rouheammat sämpylät saavat lisämakua erilaisista siemenistä ja pähkinöistä. Nappaa ohje talteen!
LA
MA
4.1
0
Julkaistu 15.4.2007


Reseptin ainekset (8 kpl)

Sämpylät

  • 2½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ dlkauraleseitä
  • ½ dlpellavansiemeniä
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • ½ dlsuolapähkinöitä
  • ¼ dlruokaöljyä
  • 4½ dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 rklsuolapähkinöitä
  • 1 rklauringonkukansiemeniä
  • 1 rklpellavansiemeniä
Tulosta

Sämpylät – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi vehnäjauhot.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
  3. Jaa kohonnut taikina 8 palaan ja leivo sämpylöiksi pellille. Anna jälleen kohota. Voitele kohonneet sämpylät ja ripottele päälle pähkinöitä ja siemeniä.
  4. Paista rouhevia sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Pähkinäiset sämpylät syntyvät 1 dl suolapähkinöistä. Käytä vehnäjauhojen sijaan taikinaan noin 5 dl hiivaleipäjauhoja.

Kommentoi »