4,1(13)
Sämpylät – leivo mehevät ja rouhevat lämpimäiset itse
Laktoositon
Maidoton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina ja itse tehtyinä. Nämä hieman rouheammat sämpylät saavat lisämakua erilaisista siemenistä ja pähkinöistä. Nappaa ohje talteen!
15.4.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
Sämpylät
2½ dlvettä
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
½ dlkauraleseitä
½ dlpellavansiemeniä
½ dlauringonkukansiemeniä
½ dlsuolapähkinöitä
¼ dlruokaöljyä
4½ dlvehnäjauhoja
Voiteluun
1 kplmunaa
Pinnalle
1 rklsuolapähkinöitä
1 rklauringonkukansiemeniä
1 rklpellavansiemeniä

Sämpylät – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi vehnäjauhot.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
  3. Jaa kohonnut taikina 8 palaan ja leivo sämpylöiksi pellille. Anna jälleen kohota. Voitele kohonneet sämpylät ja ripottele päälle pähkinöitä ja siemeniä.
  4. Paista rouhevia sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Pähkinäiset sämpylät syntyvät 1 dl suolapähkinöistä. Käytä vehnäjauhojen sijaan taikinaan noin 5 dl hiivaleipäjauhoja.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo