Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sämpylät – leivo mehevät ja rouhevat lämpimäiset itse

1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min

Sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina ja itse tehtyinä. Nämä hieman rouheammat sämpylät saavat lisämakua erilaisista siemenistä ja pähkinöistä. Nappaa ohje talteen!

15.4.2007
Reseptin ainekset
8 kpl
Sämpylät
2½ dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ dl
kauraleseitä
½ dl
pellavansiemeniä
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
suolapähkinöitä
¼ dl
ruokaöljyä
4½ dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1 kpl
munaa
Pinnalle
1 rkl
suolapähkinöitä
1 rkl
auringonkukansiemeniä
1 rkl
pellavansiemeniä

Sämpylät – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi vehnäjauhot.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
  3. Jaa kohonnut taikina 8 palaan ja leivo sämpylöiksi pellille. Anna jälleen kohota. Voitele kohonneet sämpylät ja ripottele päälle pähkinöitä ja siemeniä.
  4. Paista rouhevia sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Pähkinäiset sämpylät syntyvät 1 dl suolapähkinöistä. Käytä vehnäjauhojen sijaan taikinaan noin 5 dl hiivaleipäjauhoja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt