Maku

Rouhevat sämpylät

1 h 30 min
4.4
0

Rouhevat sämpylät

LA
MA
0
4.4
Itseleivotut sämpylät ovat todellisia arjen sulostuttajia. Nämä rouheat sämpylät saavat makunsa erilaisista siemenistä ja pähkinöistä. Suosittelen maistamaan!
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 dlkauraleseitä
  • 1/2 dlpellavansiemeniä
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 1/2 dlsuolapähkinöitä
  • 1/4 dlruokaöljyä
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 rklsuolapähkinöitä
  • 1 rklauringonkukansiemeniä
  • 1 rklpellavansiemeniä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi vehnäjauhot.

Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina 8 palaan ja leivo sämpylöiksi pellille. Anna jälleen kohota. Voitele kohonneet sämpylät ja ripottele päälle pähkinöitä ja siemeniä.

Paista rouhevia sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

•Pähkinäiset sämpylät syntyvät 1 dl suolapähkinöistä. Käytä vehnäjauhojen sijaan taikinaan noin 5 dl hiivaleipäjauhoja.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä