


Sämpylät – leivo mehevät ja rouhevat lämpimäiset itse
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina ja itse tehtyinä. Nämä hieman rouheammat sämpylät saavat lisämakua erilaisista siemenistä ja pähkinöistä. Nappaa ohje talteen!
Reseptin ainekset
8 kpl
Sämpylät
2½ dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ dl
kauraleseitä
½ dl
pellavansiemeniä
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
suolapähkinöitä
¼ dl
ruokaöljyä
4½ dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1 kpl
munaa
Pinnalle
1 rkl
suolapähkinöitä
1 rkl
auringonkukansiemeniä
1 rkl
pellavansiemeniä
Sämpylät – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi vehnäjauhot.
- Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
- Jaa kohonnut taikina 8 palaan ja leivo sämpylöiksi pellille. Anna jälleen kohota. Voitele kohonneet sämpylät ja ripottele päälle pähkinöitä ja siemeniä.
- Paista rouhevia sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Pähkinäiset sämpylät syntyvät 1 dl suolapähkinöistä. Käytä vehnäjauhojen sijaan taikinaan noin 5 dl hiivaleipäjauhoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat