Valmista risotto. Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa oliiviöljy ja voi miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli. Kuullota 5 minuuttia kunnes sipuli on pehmeää muttei ruskistunutta. Kaada joukkoon riisi. Sekoita aineksia muutama minuutti kunnes riisi on muuttuu läpikuultavaksi.
Nosta lieden lämpötilaa keskilämmölle. Lisää joukkoon kauhallinen kerrallaan kuumaa kanalientä – odota ennen seuraavan kauhan lisäämistä, että edellinen neste on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.
Jatka risoton kypsentämistä ja kanaliemen lisäämistä noin 20 minuuttia kunnes riisi on kypsää mutta vielä napakkaa.
Sekoita risottoon pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja punainen pesto. Anna jäähtyä.
Kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä. Irrota isoimmat uloimmat kaalinlehdet (noin 10 kpl) ja upota ne kuumaan veteen. Anna lehtien pehmetä minuutin ajan ja nosta ne pihdeillä keittiöpyyhkeen päälle jäähtymään ja kuivumaan.
Täytä kaalinlehdet risottotäytteellä ja rullaa napakaksi kääröiksi. Lado kääryleet uunivuokaan saumakohta alas päin.
Valmista kastike. Kuumenna pannulla voi ja kuullota hienonnetut salottisipulit pehmeiksi muutaman minuutin ajan. Lisää viini ja keitä kasaan kunnes viinistä on jäljellä puolet. Lisää pannulle kerma ja kiehauta.
Kaada kastike kääryleiden päälle. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia kunnes kaalin pinta on saanut väriä.