


Puuro kiepsahti joulutortuksi! Hauskat riisipuurotortut napostellaan eri täytteiden kera
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Joulupuuro saa uuden muodon, kun siitä leivotaan herkullisia pieniä torttuja. Makupalat voit tarjoilla monella tapaa: esimerkiksi graavisiian, viikunan tai ilmakuivatun kinkun kanssa.
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
Taikinakuori
1 dl
kylmää vettä
½ tl
suolaa
2 dl
ruisjauhoja
½ dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
50 g
sulatettua voita
Puurotäyte
1 dl
vettä
½ dl
puuroriisiä
¼ dl
rikottuja ohrasuurimoita
4 dl
täysmaitoa
½ tl
suolaa
Siikalisuke
100 g
graavisiikaa
½ rku
tilliä
Viikunalisuke
4
viikunaa lohkoina
1 dl
viikunahilloa
muutama
rosmariinin oksa
Kinkkulisuke
100 g
ilmakuivattua kinkkua
2 rkl
timjamia hienonnettuna
Riisipuurotortut – ohje:
- Valmista ensin riisipuuro. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja ohrasuurimot ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä pohjaa myöten sekoittaen noin 50 minuuttia.
- Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet veteen ja vaivaa, kunnes taikina on kiinteää.
- Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, noin 40 × 40 sentin kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta noin 16 neliötä. Leikkaa levyn vastakkaisiin kulmiin viillot, nosta taikinan reunat ristiin ja paina ne tiiviisti kiinni. Lusikoi keskelle nokare puuroa.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota uunista ja voitele heti voisulalla. Anna jäähtyä.
- Asettele päälle täytteitä ja tarjoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat