Ricotta-sitruunapannari – raikas ja täyteläinen pannukakku katoaa hetkessä parempiin suihin
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Ricotta-sitruunapannarin täydellisen maun takaa pannaritaikinan salainen ainesosa, eli kardemumma. Viimeistele herkkuhetki tarjoamalla pannukakku täyteläisen, sitruunalla maustetun mustikkajogurtin kanssa.

Reseptin ainekset 12 palaa
Ricotta-sitruunapannari
4kananmunaa
½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
250 gricottaa
5 dlmaitoa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlsitruunankuorta raastettuna
½ tlkardemummaa
½ tlsuolaa
25 gvoita sulatettuna
Mustikkajogurtti
2 dlpaksua jogurttia (esim. kreikkalaista)
½ dlsitruunatahnaa (lemon curd)
2 dlpensasmustikoita
(raastettua sitruunankuorta)
Ricotta-sitruunapannari – ohje:
- Vatkaa munat ja sokerit kevyesti kulhossa. Lisää ricotta ja maito.
- Vatkaa jauhot joukkoon pienissä erissä. Lisää sitruunankuoriraaste, kardemumma, suola ja voisula.
- Turvota taikinaa 15 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Sekoita jogurtin joukkoon sitruunatahna ja mustikat. Tarjoa mustikkajogurttia pannarin kanssa. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella.