Kotivinkki

Ricotta-sitruunapannari – raikas ja täyteläinen pannukakku katoaa hetkessä parempiin suihin

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Ricotta-sitruunapannarin täydellisen maun takaa pannaritaikinan salainen ainesosa, eli kardemumma. Viimeistele herkkuhetki tarjoamalla pannukakku täyteläisen, sitruunalla maustetun mustikkajogurtin kanssa.
3
0


Ainekset (12 palaa)

Ricotta-sitruunapannari

  • 4kananmunaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 250 gricottaa
  • 5 dlmaitoa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlsitruunankuorta raastettuna
  • ½ tlkardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • 25 gvoita sulatettuna

Mustikkajogurtti

  • 2 dlpaksua jogurttia (esim. kreikkalaista)
  • ½ dlsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 2 dlpensasmustikoita
  • (raastettua sitruunankuorta)
Tulosta

Ricotta-sitruunapannari valmistetaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti kulhossa. Lisää ricotta ja maito.
  2. Vatkaa jauhot joukkoon pienissä erissä. Lisää sitruunankuoriraaste, kardemumma, suola ja voisula.
  3. Turvota taikinaa 15 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Sekoita jogurtin joukkoon sitruunatahna ja mustikat. Tarjoa mustikkajogurttia pannarin kanssa. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »