3,4(10)
Ricotta-sitruunapannari – raikas ja täyteläinen pannukakku katoaa hetkessä parempiin suihin
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Ricotta-sitruunapannarin täydellisen maun takaa pannaritaikinan salainen ainesosa, eli kardemumma. Viimeistele herkkuhetki tarjoamalla pannukakku täyteläisen, sitruunalla maustetun mustikkajogurtin kanssa.
Julkaistu 14.2.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 palaa
Ricotta-sitruunapannari
4kananmunaa
½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
250 gricottaa
5 dlmaitoa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlsitruunankuorta raastettuna
½ tlkardemummaa
½ tlsuolaa
25 gvoita sulatettuna
Mustikkajogurtti
2 dlpaksua jogurttia (esim. kreikkalaista)
½ dlsitruunatahnaa (lemon curd)
2 dlpensasmustikoita
(raastettua sitruunankuorta)

Ricotta-sitruunapannari – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti kulhossa. Lisää ricotta ja maito.
  2. Vatkaa jauhot joukkoon pienissä erissä. Lisää sitruunankuoriraaste, kardemumma, suola ja voisula.
  3. Turvota taikinaa 15 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Sekoita jogurtin joukkoon sitruunatahna ja mustikat. Tarjoa mustikkajogurttia pannarin kanssa. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella.
Kommentoi »