


Ricotta-sitruunapannari – raikas ja täyteläinen pannukakku katoaa hetkessä parempiin suihin
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Ricotta-sitruunapannarin täydellisen maun takaa pannaritaikinan salainen ainesosa, eli kardemumma. Viimeistele herkkuhetki tarjoamalla pannukakku täyteläisen, sitruunalla maustetun mustikkajogurtin kanssa.
Reseptin ainekset
12 palaa
Ricotta-sitruunapannari
4
kananmunaa
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
250 g
ricottaa
5 dl
maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
sitruunankuorta raastettuna
½ tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
25 g
voita sulatettuna
Mustikkajogurtti
2 dl
paksua jogurttia (esim. kreikkalaista)
½ dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
2 dl
pensasmustikoita
(raastettua sitruunankuorta)
Ricotta-sitruunapannari – ohje:
- Vatkaa munat ja sokerit kevyesti kulhossa. Lisää ricotta ja maito.
- Vatkaa jauhot joukkoon pienissä erissä. Lisää sitruunankuoriraaste, kardemumma, suola ja voisula.
- Turvota taikinaa 15 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Sekoita jogurtin joukkoon sitruunatahna ja mustikat. Tarjoa mustikkajogurttia pannarin kanssa. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella.
Kokeile myös!
Maailman paras pannukakku on nimensä arvoinen kermainen herkku: pinnalta rapea ja maultaan lähes nekkumainen. Katso myös suosittu perinteisen pannukakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
