Kotivinkki

Red velvet -kakku

2 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 40 min
Red velvet on punavalkoinen, amerikkalainen klassikkokakku. Pellillinen Red velvet -kakkua valmistuu nopeasti ja riittää isolle porukalle.
3.3
4
Julkaistu: 30.6.2014


Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 175 gvoita
  • 5 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3kananmunaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 3 dlmaitoa
  • 2–3 tlpunaista, tahnamaista elintarvikeväriä
  • 1 ½ tlruokasoodaa
  • 1 ½ tlvalkoviinietikkaa

Kuorrutus

  • 600 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 gmascarponejuustoa
  • 4 ½ dltomusokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 4 dlkuohukermaa
Tulosta

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekaisin. Lisää munat yksi kerrallaan, samalla vatkaten. Yhdistä vehnä-jauhoihin kaakaojauhe ja suola. Mittaa maito korkeaan kulhoon ja lisää elintarvike-väri. Sekoita huolellisesti.

2. Siivilöi rasva-munaseokseen ensin puolet jauhoista, ja kaada joukkoon puolet maidosta. Kääntele sekaisin. Lisää loput jauhot ja maito. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.

3. Mittaa sooda lasiin. Lisää viinietikka ja sekoita. Kaada kuohuva seos taikinaan ja kääntele nopeasti sekaisin.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–40 min tai kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen levittämistä.

5. Sekoita tuorejuustoja hetki sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Levitä täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa annospaloiksi, ja koristele tuoreilla marjoilla.

Katso myös:

4 kommenttia