Kotivinkki

Red velvet -kakku

2 h 20 min
0
4

Red velvet -kakku

Red velvet on punavalkoinen, amerikkalainen klassikkokakku. Pellillinen Red velvet -kakkua valmistuu nopeasti ja riittää isolle porukalle.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 175 gvoita
  • 5 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3kananmunaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 3 dlmaitoa
  • 2–3 tlpunaista, tahnamaista elintarvikeväriä
  • 1 ½ tlruokasoodaa
  • 1 ½ tlvalkoviinietikkaa

Kuorrutus

  • 600 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 gmascarponejuustoa
  • 4 ½ dltomusokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 4 dlkuohukermaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekaisin. Lisää munat yksi kerrallaan, samalla vatkaten. Yhdistä vehnä-jauhoihin kaakaojauhe ja suola. Mittaa maito korkeaan kulhoon ja lisää elintarvike-väri. Sekoita huolellisesti.

2. Siivilöi rasva-munaseokseen ensin puolet jauhoista, ja kaada joukkoon puolet maidosta. Kääntele sekaisin. Lisää loput jauhot ja maito. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.

3. Mittaa sooda lasiin. Lisää viinietikka ja sekoita. Kaada kuohuva seos taikinaan ja kääntele nopeasti sekaisin.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–40 min tai kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen levittämistä.

5. Sekoita tuorejuustoja hetki sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Levitä täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa annospaloiksi, ja koristele tuoreilla marjoilla.
*Voimakkaan punaisen sävyn Red velvet -piirakkaan saat tahnamaisella elintarvikevärillä. Kysy leivonta-kaupasta esim. Bake & Party !

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä