Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Red velvet -kakku

2 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 40 min

Red velvet on punavalkoinen, amerikkalainen klassikkokakku. Pellillinen Red velvet -kakkua valmistuu nopeasti ja riittää isolle porukalle.

30.6.2014
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
175 g
voita
5 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
6 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta
½ tl
suolaa
3 dl
maitoa
2–3 tl
punaista, tahnamaista elintarvikeväriä
1 ½ tl
ruokasoodaa
1 ½ tl
valkoviinietikkaa
Kuorrutus
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
mascarponejuustoa
4 ½ dl
tomusokeria
2 rkl
vaniljasokeria
4 dl
kuohukermaa

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekaisin. Lisää munat yksi kerrallaan, samalla vatkaten. Yhdistä vehnä-jauhoihin kaakaojauhe ja suola. Mittaa maito korkeaan kulhoon ja lisää elintarvike-väri. Sekoita huolellisesti.

2. Siivilöi rasva-munaseokseen ensin puolet jauhoista, ja kaada joukkoon puolet maidosta. Kääntele sekaisin. Lisää loput jauhot ja maito. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.

3. Mittaa sooda lasiin. Lisää viinietikka ja sekoita. Kaada kuohuva seos taikinaan ja kääntele nopeasti sekaisin.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–40 min tai kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen levittämistä.

5. Sekoita tuorejuustoja hetki sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Levitä täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa annospaloiksi, ja koristele tuoreilla marjoilla.

Katso myös:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt