3,7(169)
Kääretorttu x 4 – perusohje ja kolme variaatiota
Kasvis
25 min
Kääretorttu on nopea ja herkullinen leivonnainen, josta riittää syötävää isommallekin porukalle. Osa jauhoista kannattaa olla tärkkelyspitoisia, esimerkiksi perunajauhoja, sillä pelkillä vehnäjauhoilla leivottu pohja repeilee herkästi. Kääretorttu on helppo tehdä myös gluteenittomana.
28.7.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 annosta
4kananmunaa
1½ dlsokeria
1 dlperunajauhoja
¾ dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Kääretortun mansikkatäyte
1 dlmansikkahilloa
1 dlkuohukermaa
1 dlmaitorahkaa
1 rklsokeria
Kääretortun päälle
sokeria

Kääretorttu valmistetaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin varovasti nostellen.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi suorakaiteeksi. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  4. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä pohja sokerin päälle ja poista alla ollut leivinpaperi varovasti.
  5. Levitä kääretorttupohjalle heti sen jäähdyttyä mansikkahillo. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen maitorahka ja sokeri. Levitä kerma-rahkaseos mansikkahillon päälle.
  6. Kääri torttu napakaksi rullaksi leveämmän sivun suunasta. Käännä sauma rullan alle. Kääretorttu on valmis!

Kääretorttu – ideoita soveltamiseen

  • Osa jauhoista kannattaa olla tärkkelyspitoista peruna-, ohra- tai maissijauhoa. Pelkillä vehnäjauhoilla leivottu pohja repeilee herkästi käärittäessä. Gluteenittomaan torttuun voi käyttää 1 ½ dl perunajauhoja tai unelmakakkuun 1 dl perunajauhoja ja 3 rkl kaakaojauhoja. Myös 1 dl mantelijauhetta ja ½ dl perunajuhoja tulee maukas ja mehevä pohja.
  • Täytteeksi sopivat lähes kaikki marjat ja niiden yhdistelmät tuoreina, hilloina, survoksina ja soseina. Myös monet hedelmät sopivat tuoreina ja säilykkeinä. Täyttämiseen ja kuorruttamiseen sopii myös vaahtoutuva vaniljakastike ja maustetut rahkat. Kokeile jogurtin, tuorejuuston ja ranskankerman yhdistämistä kermavaahtoon.
  • Kääretortun voi kuorruttaa kermavaahdolla, kaulitulla marsipaanilla tai sokerimassalla.
  • Kahdesta kääretorttupohjasta voit koota nelikerroksisen kakun. Kerrosten välit voi täyttää perinteisillä täytekakun täytteillä.

Unelmatorttu

Korvaa ohjeen jauhot 1 dl:lla perunajauhoja, 1 rkl:lla vehnäjauhoja ja 2 rkl:lla kaakojauhetta. Paista kuten perusohjeessa.  Valmista kerma-rahkaseos kuten perusohjeessa, mutta lisää 2 rkl sokeria ja 2 soseutettua banaania. Halutessasi voit koristella valmiin tortun tomusokerilla.

Kääretorttukakku

Valmista ja paista pohjataikina perusohjeen mukaan. Täytä torttu 1 ½ dl:lla mansikka- tai muuta hilloa. Kuorruta kääritty torttu perusohjeen kerma-rahkaseoksella. Koristele paahdetuilla kookoslastuilla ja koristerakeilla.

Gluteeniton kääretorttuleivos

Korvaa perusohjeen jauhot 1 dl:lla mantelijauhetta ja ½ dl:lla perunajauhoja. Tee täyte kuten perusohjeessa, mutta korvaa rahka tuorejuustolla ja mansikkahillo puolukkahillolla. Vatkaa koristeeksi 2 dl kermaa, lisää 2 rkl puolukkamehua ja 2 rkl sokeria. Pursota kerma viipaleille.

Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenttiosiossa, mitä tykkäsit!

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo