Maku

Mausta ja paista! Rapeat pikkuahvenet ovat helppo sormiruoka aloittelevalle kalankäsittelijälle – poimi kokki Henrik Rehbinderin resepti

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Rapeat pikkuahvenet ovat kokki ja kalastusopas Henrik Rehbinderin luottoruoka. ”Vaimoni rakastaa rapeiksi paistettuja muikkuja, joita järvestämme ei saa. Onneksi pikkuahvenet ovat yhtä hyviä. Paneroin ne hapankorpuilla ja paistan voissa rapeiksi", Henrik sanoo. Nauti rapeat pikkuahvenet sormiruokana tai irrota liha haarukalla selkärangasta. Pienimpiä ruotoja ei edes huomaa!
MA
MU
0
0
Julkaistu: 31.5.2021


Ainekset (4 annosta)

Rapeat pikkuahvenet

  • 600 g nyljettyjä ahvenia (noin 1,2 kg kokonaisina/ 20–30 kpl)
  • 1½ dl (100 g)hapankorppumurskaa, kaurasipsimurskaa tai ruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • pari rouhaisuamusta- tai valkopippuria myllystä
  • sitruunan kuoriraastetta
  • öljyä ja voita paistamiseen

Yrttiöljy

  • 2 dlrapsiöljyä
  • Tilkkaoliiviöljyä
  • (2valkosipulinkynttä)
  • 2 rklpersiljaa hienonnettuna
  • 2 rkltilliä hienonnettuna (ja/tai 1 rkl timjamia hienonnettuna))
  • sitruunan tai limetin kuoriraastetta
Tulosta

Rapeat pikkuahvenet valmistetaan näin:

  1. Valmista ensin yrttiöljy. Laita kaikki öljyn ainekset korkeareunaiseen astiaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
  2. Ripottele nyljettyjen pikkuahventen päälle suolaa, pippuria sekä sitruunan kuoriraastetta. Pyörittele sekaisin. Leivitä kalat hapankorppumurskassa.
  3. Kuumenna suuri pannu ja lisää tilkka öljyä sekä iso nokare voita. Kun voi alkaa vaahdota, lisää leivitetyt ahvenet. Koska pannu kuumenee keskeltä nopeammin, asettele isoimmat kalat ensin keskelle ja ryhmittele pienemmät reunoille.
  4. Paista kaloja, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Käännä. Lisää tarvittaessa öljyä ja voita, jotta kalat eivät kuivu.
  5. Nauti suolapalana yrttiöljyn tai majoneesin kanssa tai tarjoa perunoiden ja salaatin kera.

Vinkit!

  • Ahventen nylkeminen onnistuu helposti tavallisella juuresveitseltä! Katso videolta kokki Henrik Rehbinderin ohje.
  • Henrikillä on yrttiöljyä aina jääkaapissa. Sitä voi varioida loputtomasti eri tarkoituksiin yrttejä vaihtelemalla. Yrttiöljy sopii kaikkeen ruoanlaittoon.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ruokainspiraatiota arkeen ja juhlaan! Osta nämä suositut keittokirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »