Mausta ja paista! Rapeat pikkuahvenet ovat helppo sormiruoka aloittelevalle kalankäsittelijälle – poimi kokki Henrik Rehbinderin resepti
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Rapeat pikkuahvenet ovat kokki ja kalastusopas Henrik Rehbinderin luottoruoka. ”Vaimoni rakastaa rapeiksi
paistettuja muikkuja, joita järvestämme ei saa. Onneksi pikkuahvenet ovat yhtä hyviä. Paneroin ne hapankorpuilla ja paistan voissa rapeiksi", Henrik sanoo. Nauti rapeat pikkuahvenet sormiruokana tai irrota liha haarukalla selkärangasta. Pienimpiä ruotoja ei edes huomaa!
MA
MU
5
Kuvat
Julkaistu 31.5.2021

Mausta ja paista! Rapeat pikkuahvenet ovat helppo sormiruoka aloittelevalle kalankäsittelijälle – poimi kokki Henrik Rehbinderin resepti
Reseptin ainekset (4 annosta)
Rapeat pikkuahvenet
- 600 g nyljettyjä ahvenia (noin 1,2 kg kokonaisina/ 20–30 kpl)
- 1½ dl (100 g)hapankorppumurskaa, kaurasipsimurskaa tai ruisjauhoja
- 1 tlsuolaa
- pari rouhaisuamusta- tai valkopippuria myllystä
- sitruunan kuoriraastetta
- öljyä ja voita paistamiseen
Yrttiöljy
- 2 dlrapsiöljyä
- Tilkkaoliiviöljyä
- (2valkosipulinkynttä)
- 2 rklpersiljaa hienonnettuna
- 2 rkltilliä hienonnettuna (ja/tai 1 rkl timjamia hienonnettuna))
- sitruunan tai limetin kuoriraastetta
Rapeat pikkuahvenet valmistetaan näin:
- Valmista ensin yrttiöljy. Laita kaikki öljyn ainekset korkeareunaiseen astiaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Ripottele nyljettyjen pikkuahventen päälle suolaa, pippuria sekä sitruunan kuoriraastetta. Pyörittele sekaisin. Leivitä kalat hapankorppumurskassa.
- Kuumenna suuri pannu ja lisää tilkka öljyä sekä iso nokare voita. Kun voi alkaa vaahdota, lisää leivitetyt ahvenet. Koska pannu kuumenee keskeltä nopeammin, asettele isoimmat kalat ensin keskelle ja ryhmittele pienemmät reunoille.
- Paista kaloja, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Käännä. Lisää tarvittaessa öljyä ja voita, jotta kalat eivät kuivu.
- Nauti suolapalana yrttiöljyn tai majoneesin kanssa tai tarjoa perunoiden ja salaatin kera.
Vinkit!
- Ahventen nylkeminen onnistuu helposti tavallisella juuresveitseltä! Katso videolta kokki Henrik Rehbinderin ohje.
- Henrikillä on yrttiöljyä aina jääkaapissa. Sitä voi varioida loputtomasti eri tarkoituksiin yrttejä vaihtelemalla. Yrttiöljy sopii kaikkeen ruoanlaittoon.

Meillä kotona -kaupat uudistui – löydät tuotteet nyt täältä!

Kesäpöydän marinoidut ahvenet – kypsytä etikassa ja mausta!
Kotivinkki

Lehtikaali-ahvenrullat – raikas kalaherkku vaatii vain vähän vaivaa ja on silti täynnä makua!
Kotivinkki

Tico tico, mikä ahventaco! Helpot kalatacot onnistuvat myös mökillä
Maku

Fisut ja ranut ahvenesta ja bataatista – onkiretken maukas palkinto
Maku

Paistetut ahvenet ja kantarellikastike
Maku

Paistetut muikut
Maku

Öljymarinoidut halstratut muikut
Maku

Maukkaat kvinoa-ahvenpihvit saavat kaverikseen raikkaan kurkku-minttukastikkeen
Kotivinkki