Rouskuvat napostelukaalit
Rapeat lyttyparsakaalit – juusto ja pankojauhot tekevät litistetyistä parsakaaleista ekstrarapeita ja herkullisia
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Keitetyistä ja litistetyistä parsakaaleista paistuu juustokuorrutuksen alla uunissa rapeat kasvissiivet.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 (à 400 g)
parsakaalia
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
chilirouhetta
50 g
parmesaanijuustoa
50 g
cheddarjuustoa tai Monterey Jack -juustoa
noin 1 dl
pankojauhoja
Rapeat lyttyparsakaalit – ohje:
- Irrottele parsakaaleista kukinnot. Keitä kaalit juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 2–3 minuuttia. Valuta kaalit.
- Paina parsakaalinkukinnot litteiksi esimerkiksi lasinpohjalla. Laita litistetyt kaalit pellille leivinpaperin päälle.
- Raasta juustot ja sekoita keskenään. Pirskota parsakaalien päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria sekä chilirouhetta.
- Ripottele lopuksi juustoraasteseosta ja pankojauhoja.
- Paista uunissa 225-asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut ja kaalit rapeutuneet.
Vinkki!
Saat parsakaaleista vegaaniset, kun vaihdat juustot vegaanisiksi (esim. Foodin Parmesan ja Valio Oddlygood Veggie -raaste).
Parsakaalien lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi karamellisoitu sipulidippi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat