


Koukuttava dippi
Makean tahmeaksi haudutettu sipuli on tämän kastikkeen salaisuus – karamellisoitu sipulidippi on dippailijan unelma
40 min
Karamellisoidun sipulin makean pehmeä maku antaa dippikastikkeelle ihanan umamisen maun. Monikäyttöinen kastike sopii sipsien lisäksi myös kasvisten dippailuun tai liha-, kana- ja kasvisruokien lisukkeeksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
isoa sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
siirappia
2 dl
ranskankermaa
1 dl
maustamatonta turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 tl
sipulijauhetta
½ tl
suolaa
½ t
mustapippuria
(1 tl
ruohosipulia)
Karamellisoitu sipulidippi – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää siirappi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja tahmean pehmeitä. Anna jäähtyä.
- Sekoita ranskankermaan jogurtti, mausteet ja sipulit. Viimeistele ruohosipulilla.
Vinkki!
Saat dipistä vegaanisen, kun vaihdat ranskankerman ja jogurtin kaura- ja/tai soijavalmisteisiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat