Rapea chiliöljy koukuttaa – näin teet itse supersuosittua ja valkosipulista "joka ruoan maustetta"
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minRapea chiliöljy on mainio yleismauste, jonka salaisuus ovat rouskuvan ruskeiksi paahdetut sipulit ja valkosipuli. Öljyä on helppo tehdä itse. Pian huomaat, että sitä tekee mieli lusikoida kaikkeen ruokaan!
GL
VE
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.2.2022

Rapea chiliöljy koukuttaa – näin teet itse supersuosittua ja valkosipulista "joka ruoan maustetta"
Reseptin ainekset
- 2salottisipulia
- 1kokonainen valkosipuli
- 2 dlrypsiöljyä
- 3tähtianista
- 2kanelitankoa
- 3 rklchilihiutaleita
- 1 tlmustapippureita
- 2 tlmerisuolaa
- ½ rklruoko- tai fariinisokeria
- 1 rkl soijaa
Rapea chiliöljy valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa tai pannussa. Lisää tähtianikset ja kanelitangot sekä salottisipulit ja kypsennä sipuleita muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat rapeutua. Lisää valkosipulit ja jatka kypsennystä, kunnes molemmat ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Mittaa teräskulhoon chilihiutaleet, mustapippurit, merisuola, ruoko- tai fariinisokeri ja soija. Siivilöi kuuma öljy kattilasta mausteiden joukkoon. Jätä sipulit siivilään tai talouspaperin päälle kuivumaan noin kymmeneksi minuutiksi.
- Poista kanelitangot ja tähtianikset öljystä. Lisää sipulit jäähtyneen öljyn joukkoon.
Vinkit!
- Säilytä rapea chiliöljy viileässä. Öljy säilyy puhtaassa, ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa noin kuukauden.
- Erityisen hyvältä chiliöljy maistuu nuudelien kanssa.

Mausteöljy rikastaa salaatit ja pääruoat uudelle tasolle – nappaa resepti
Maku

Chiliöljy – kotitekoinen mausteöljy ruoan maustamiseen ja paistamiseen
Meillä kotona

Hanna Gullichsenin rapea chilipasta koukuttaa – ”Resepti syntyi vähän vahingossa, niin kuin kaikki hyvät asiat”
Meillä kotona

Lähi-idän grillisalaatti – paahteiset kasvikset saavat makua zaatarilla maustetusta öljystä ja tahinikastikkeesta
Maku

Lusikoi lämpöä! Helppo kikherne-linssikeitto saa säväyksen sinappisesta mausteöljystä, tillistä ja jogurttinokareesta
Kotivinkki

Pikaramen – oikaise hieman ja valmista japanilainen nuudelikeitto vain 20 minuutissa
Kotivinkki

Maapähkinävoinuudelit – loihdi herkullinen pikalounas nuudeleista ja maapähkinävoin jämistä
Maku

Kana-nuudelisalaatti kietoo yhteen suolaisen, makean, tulisen ja rapean – maun viimeistelee kastike, joka saa veden herahtamaan kielelle
Maku