Rapea chiliöljy koukuttaa – näin teet itse supersuosittua ja valkosipulista "joka ruoan maustetta"
Gluteeniton
Vegaaninen
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Rapea chiliöljy on mainio yleismauste, jonka salaisuus ovat rouskuvan ruskeiksi paahdetut sipulit ja valkosipuli. Öljyä on helppo tehdä itse. Pian huomaat, että sitä tekee mieli lusikoida kaikkeen ruokaan!

Reseptin ainekset
2salottisipulia
1kokonainen valkosipuli
2 dlrypsiöljyä
3tähtianista
2kanelitankoa
3 rklchilihiutaleita
1 tlmustapippureita
2 tlmerisuolaa
½ rklruoko- tai fariinisokeria
1 rkl soijaa
Rapea chiliöljy valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa tai pannussa. Lisää tähtianikset ja kanelitangot sekä salottisipulit ja kypsennä sipuleita muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat rapeutua. Lisää valkosipulit ja jatka kypsennystä, kunnes molemmat ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Mittaa teräskulhoon chilihiutaleet, mustapippurit, merisuola, ruoko- tai fariinisokeri ja soija. Siivilöi kuuma öljy kattilasta mausteiden joukkoon. Jätä sipulit siivilään tai talouspaperin päälle kuivumaan noin kymmeneksi minuutiksi.
- Poista kanelitangot ja tähtianikset öljystä. Lisää sipulit jäähtyneen öljyn joukkoon.
Vinkit!
- Säilytä rapea chiliöljy viileässä. Öljy säilyy puhtaassa, ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa noin kuukauden.
- Erityisen hyvältä chiliöljy maistuu nuudelien kanssa.