Keitä ensin hillo. Paloittele raparperit. Pane kattilaan palat, vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat hajonneet. Jäähdytä hillo. Poista hillosta vaniljatanko.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 40×30 cm). Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi.
Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita mascarponen joukkoon kylmä vahva kahvi ja sokeri. Yhdistä kermavaahto ja mascarponeseos nostellen.
Leikkaa jäähtynyt torttulevy kahtia. Nosta toinen levyistä tarjoiluvadille. Levitä puolet raparperihillosta ja puolet kermatäytteestä torttupohjalle. Nosta toinen levy päälle. Levitä loput hillosta ja kermatäytteestä toiselle torttulevylle. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Ripottele raparperitiramisun pinnalle kevyesti kaakaojauhetta. Koristele tiramisu tuoreilla mansikoilla.