Kotivinkki

Raparperipiiras ja vaniljakastike

4
0

Raparperipiiras ja vaniljakastike

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklsokeria
  • 1muna
  • 1 rklkylmää vettä
  • 500 graparperia
  • 3 dlsokeria
  • 2 rklperunajauhoja

Vaniljakastike:

  • 2kananmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlmaitoa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 3 rklvaniljasokeria
  • 3 rklsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita pehmeä rasva, jauhot, leivinjauhe ja sokeri monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää joukkoon kananmuna ja vesi. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.

3. Nosta taikina jääkaappiin noin tunniksi.

4. Levitä taikina piirasvuokaan.

5. Paloittele raparperit.

6. Sekoita sokeri ja perunajauhot raparperipalojen joukkoon.

7. Levitä raparperit taikinan päälle piirasvuokaan.

8. Paista piirakkaa uunin alaritilätasolla 250 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen.

9. Tarjoa piirakka lämpimänä vaniljakastikkeen kera.
Itse tehty vaniljakastike

1. Vatkaa munien rakenne rikki kattilassa.

2. Sekoita muuta aineet munien joukkoon.

3. Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoita hyvin koko ajan pohjaa myöten kierrevispilällä.

4. Keitä vaniljakastiketta noin minuutti. Nosta se sitten jäähtymään. Sekoita kastiketta muutaman kerran jäähtymisen aikana.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä