


Raparperipavlova yhdistää raparperin ja marengin vastustamattomaksi liitoksi – rapsakan herkun viimeistelee ruby-suklaa
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Raparperipavlova on yhtä aikaa raikas ja makea, sillä kirpeä raparperi on täydellinen pari marengin kaveriksi. Saat pavlovasta entistä näyttävämmän tarjoiltavan koristelemalla kakkuvadin runsaalla kukkakranssilla. Valitse tarpeeksi iso vati, jotta pavlovaa on helppo ottaa kranssista huolimatta.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohjat
6
munan valkuaista
3½ dl
hienoa sokeria (Siro)
1 rkl
maissitärkkelystä
2 tl
sitruunamehua
Täyte
500 g
raparperia
2 rkl
vettä
1 dl
sokeria
3 dl
vispikermaa
250 g
mascarponea
2 tl
vaniljasokeria
⅓ tl
kardemummaa
Pinnalle
raparperipaloja
50 g
ruby-suklaata
Raparperipavlova – ohje:
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa teräs- tai lasikulhossa kevyesti. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista voimakkaasti.
- Sekoita maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin. Lisää sokeriseos ja sitruunamehu vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Piirrä leivinpaperiarkille 2 ympyrää (Ø 24 ja 18 cm). Voit öljytä kohdat kevyesti, jotta marenki irtoaa leivinpaperista helpommin.
- Levitä valkuaisvaahtoa ympyröihin lusikalla. Nostele vaahtoa hieman niin, että syntyy huippuja.
- Paista pohjia 125-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, vähennä uunin lämpö 100-asteeseen.
- Kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä pari minuuttia ja ota noin desi raparperipaloja kattilasta erikseen jäähtymään.
- Jatka loppujen raparperien keittämistä, kunnes ne soseutuvat. Jäähdytä sose kylmäksi.
- Mittaa kerma ja lisää mascarpone kulhoon. Vaahdota, kunnes vaahto on jämäkkää. Lisää raparperisose. Mausta vaniljalla ja kardemummalla.
- Nosta isompi marenkipohja vadille ja lusikoi 2/3 täytteestä pohjalle. Nosta toinen levy päälle ja lusikoi loput täytteestä pinnalle.
- 10Viimeistele pavlova raparperipaloilla ja ruby-suklaalastuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat