4(5)
Raparperipavlova yhdistää raparperin ja marengin vastustamattomaksi liitoksi – rapsakan herkun viimeistelee ruby-suklaa
Kasvis
Gluteeniton
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Raparperipavlova on yhtä aikaa raikas ja makea, sillä kirpeä raparperi on täydellinen pari marengin kaveriksi. Saat pavlovasta entistä näyttävämmän tarjoiltavan koristelemalla kakkuvadin runsaalla kukkakranssilla. Valitse tarpeeksi iso vati, jotta pavlovaa on helppo ottaa kranssista huolimatta.
Julkaistu 24.5.2021
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohjat
6munan valkuaista
3½ dl hienoa sokeria (Siro)
1 rkl maissitärkkelystä
2 tlsitruunamehua
Täyte
500 graparperia
2 rklvettä
1 dlsokeria
3 dlvispikermaa
250 gmascarponea
2 tlvaniljasokeria
⅓ tl kardemummaa
Pinnalle
raparperipaloja
50 gruby-suklaata

Raparperipavlova – ohje:

  1. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa teräs- tai lasikulhossa kevyesti. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista voimakkaasti.
  2. Sekoita maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin. Lisää sokeriseos ja sitruunamehu vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  3. Piirrä leivinpaperiarkille 2 ympyrää (Ø 24 ja 18 cm). Voit öljytä kohdat kevyesti, jotta marenki irtoaa leivinpaperista helpommin.
  4. Levitä valkuaisvaahtoa ympyröihin lusikalla. Nostele vaahtoa hieman niin, että syntyy huippuja.
  5. Paista pohjia 125-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, vähennä uunin lämpö 100-asteeseen.
  6. Kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä pari minuuttia ja ota noin desi raparperipaloja kattilasta erikseen jäähtymään.
  7. Jatka loppujen raparperien keittämistä, kunnes ne soseutuvat. Jäähdytä sose kylmäksi.
  8. Mittaa kerma ja lisää mascarpone kulhoon. Vaahdota, kunnes vaahto on jämäkkää. Lisää raparperisose. Mausta vaniljalla ja kardemummalla.
  9. Nosta isompi marenkipohja vadille ja lusikoi 2/3 täytteestä pohjalle. Nosta toinen levy päälle ja lusikoi loput täytteestä pinnalle.
  10. Viimeistele pavlova raparperipaloilla ja ruby-suklaalastuilla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.