Maku

Raparperipavlova yhdistää raparperin ja marengin vastustamattomaksi liitoksi – rapsakan herkun viimeistelee ruby-suklaa

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Raparperipavlova on yhtä aikaa raikas ja makea, sillä kirpeä raparperi on täydellinen pari marengin kaveriksi. Saat pavlovasta entistä näyttävämmän tarjoiltavan koristelemalla kakkuvadin runsaalla kukkakranssilla. Valitse tarpeeksi iso vati, jotta pavlovaa on helppo ottaa kranssista huolimatta.
KA
GL
3.7
1
Julkaistu: 24.5.2021


Ainekset (10 annosta)

Pohjat

  • 6munan valkuaista
  • 3½ dl hienoa sokeria (Siro)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 tlsitruunamehua

Täyte

  • 500 graparperia
  • 2 rklvettä
  • 1 dlsokeria
  • 3 dlvispikermaa
  • 250 gmascarponea
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ⅓ tl kardemummaa

Pinnalle

  • raparperipaloja
  • 50 gruby-suklaata
Tulosta

Raparperipavlova valmistuu näin:

  1. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa teräs- tai lasikulhossa kevyesti. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista voimakkaasti.
  2. Sekoita maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin. Lisää sokeriseos ja sitruunamehu vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  3. Piirrä leivinpaperiarkille 2 ympyrää (Ø 24 ja 18 cm). Voit öljytä kohdat kevyesti, jotta marenki irtoaa leivinpaperista helpommin.
  4. Levitä valkuaisvaahtoa ympyröihin lusikalla. Nostele vaahtoa hieman niin, että syntyy huippuja.
  5. Paista pohjia 125-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, vähennä uunin lämpö 100-asteeseen.
  6. Kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä pari minuuttia ja ota noin desi raparperipaloja kattilasta erikseen jäähtymään.
  7. Jatka loppujen raparperien keittämistä, kunnes ne soseutuvat. Jäähdytä sose kylmäksi.
  8. Mittaa kerma ja lisää mascarpone kulhoon. Vaahdota, kunnes vaahto on jämäkkää. Lisää raparperisose. Mausta vaniljalla ja kardemummalla.
  9. Nosta isompi marenkipohja vadille ja lusikoi 2/3 täytteestä pohjalle. Nosta toinen levy päälle ja lusikoi loput täytteestä pinnalle.
  10. Viimeistele pavlova raparperipaloilla ja ruby-suklaalastuilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta nämä inspiroivat leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti