Raparperipaistos – rapsakan kuoren alla odottaa mehevä, rosmariinilla maustettu täyte
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minRaparperipaistos on kesän helpoin jälkiruoka, joka maistuu koko perheelle! Raparperipaistos valmistetaan simppelisti nostalgisen omenapaistoksen tapaan. Tuore rosmariini tuo makumaailmaan omanlaisen vivahteensa.
GL
KA
MU
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.6.2020

Raparperipaistos – rapsakan kuoren alla odottaa mehevä, rosmariinilla maustettu täyte
Reseptin ainekset (6-8 annosta)
- 500 graparperin varsia
- 1limen raastettu kuori ja mehu
- 2 rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 ½ dlfariinisokeria tai ruokosokeria
- 1 rklperunajauhoa
Muruseos
- 100 gvoita
- 3 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
- 1 dlmantelirouhetta
- ¾ dl ruokosokeria
Raparperipaistos leivotaan näin:
- Kuori paksut raparperit ohuelti tarvittaessa. Pilko raparperit ja laita uunin kestävän vuoan pohjalle. Lisää mausteet ja perunajauhot ja sekoita.
- Sekoita muruseoksen ainekset keskenään nyppimällä. Ripottele muruseos raparperien päälle uunivuokaan tasaisesti.
- Kypsennä paistosta uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa raparperipaistos sellaisenaan tai vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kera.
Vinkki!
Voit säädellä sokerin määrää paistoksessa oman maun mukaan. Sokerin sijaan myös hunaja ja siirappi sopivat makeutusaineeksi.

Nyt herkutellaan! Raparperikääretorttu valmistuu helposti lähikaupan aineksista
Maku

Raparperifani, nyt tarkkana! Tässä 3 reseptiä, joita ei kannata ohittaa – "Taivaallisen hyvää"

Mahdottoman hyvä raparperipiirakka – 4 vinkkiä mehevän kesäpiiraan leipomiseen

Raparperi-kinuskipiirakka
Maku

Nyt leivotaan raparperista! Kurkkaa 25 reseptiä ja anna ihanien leivonnaisten hurmata herkkusuut

Raparperi tarte tatin
Maku

Raparperi-kasvisgalette on varma valinta leipojalle, joka ei halua näperrellä turhia
Maku

Näin onnistuu omenapaistos grillissä! Bloggaaja Sari Spåra innostui makeista grilliherkuista