


Raparperipaistos – rapsakan kuoren alla odottaa mehevä, rosmariinilla maustettu täyte
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Raparperipaistos on kesän helpoin jälkiruoka, joka maistuu koko perheelle! Raparperipaistos valmistetaan simppelisti nostalgisen omenapaistoksen tapaan. Tuore rosmariini tuo makumaailmaan omanlaisen vivahteensa.
Reseptin ainekset
6-8 annosta
500 g
raparperin varsia
1
limen raastettu kuori ja mehu
2 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 ½ dl
fariinisokeria tai ruokosokeria
1 rkl
perunajauhoa
Muruseos
100 g
voita
3 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl
mantelirouhetta
¾ dl
ruokosokeria
Raparperipaistos – ohje:
- Kuori paksut raparperit ohuelti tarvittaessa. Pilko raparperit ja laita uunin kestävän vuoan pohjalle. Lisää mausteet ja perunajauhot ja sekoita.
- Sekoita muruseoksen ainekset keskenään nyppimällä. Ripottele muruseos raparperien päälle uunivuokaan tasaisesti.
- Kypsennä paistosta uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa raparperipaistos sellaisenaan tai vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kera.
Vinkit!
- Voit säädellä raparperipaistoksen sokerin määrää oman maun mukaan. Sokerin sijaan myös hunaja ja siirappi sopivat makeutusaineeksi.
- Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat