Maku

Raparperipaistos – rapsakan kuoren alla odottaa mehevä, rosmariinilla maustettu täyte

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Raparperipaistos on kesän helpoin jälkiruoka, joka maistuu koko perheelle! Raparperipaistos valmistetaan simppelisti nostalgisen omenapaistoksen tapaan. Tuore rosmariini tuo makumaailmaan omanlaisen vivahteensa.
GL
KA
MU
0
1


Ainekset (6-8 annosta)

  • 500 graparperin varsia
  • 1limen raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 ½ dlfariinisokeria tai ruokosokeria
  • 1 rklperunajauhoa

Muruseos

  • 100 gvoita
  • 3 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 1 dlmantelirouhetta
  • ¾ dl ruokosokeria
Tulosta

Raparperipaistos leivotaan näin:

  1. Kuori paksut raparperit ohuelti tarvittaessa. Pilko raparperit ja laita uunin kestävän vuoan pohjalle. Lisää mausteet ja perunajauhot ja sekoita.
  2. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään nyppimällä. Ripottele muruseos raparperien päälle uunivuokaan tasaisesti.
  3. Kypsennä paistosta uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Tarjoa raparperipaistos sellaisenaan tai vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kera.

Vinkki!

Voit säädellä sokerin määrää paistoksessa oman maun mukaan. Sokerin sijaan myös hunaja ja siirappi sopivat makeutusaineeksi.

MITÄ PIDIT?
0
1 kommentti