


Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta
16 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 16 h 0 min
Raikas raparperijäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Tarjoa alkukesän herkku yhdessä itse tehdyn kuusenkerkkäsiirapin kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Raparperijäätelö
2½ dl
kuohukermaa
1½ dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
fariinisokeria
½ dl
sokeria
3
keltuaista
5 dl
raparperia (paloina)
1 rkl
voita
1 dl
siirappia (vaaleaa)
Raparperijäätelö – ohje:
- Sekoita kerma, jogurtti, sokerit ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos höyryää reilusti, mutta ei vielä kiehu. Jäähdytä.
- Mittaa raparperit, voi ja siirappi toiseen kattilaan. Keitä, kunnes raparperit hajoavat, eli noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Yhdistä jäähtyneet massat keskenään ja nosta jääkaappiin yöksi.
- Pane kaksi erikokoista metallikulhoa sisäkkäin. Laske isompaan kulhoon vettä. Pane pienemmän kulhon pohjalle reilu paino siten, että kulhojen pohjien väliin jää vesivaippa. Nosta kulhot pakastimeen, kunnes vesi on jäätynyt.
- Kumoa maustettu ja jääkaapissa jäähdytetty jäätelömassa kulhoon, ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes massa kylmenee.
- Jäädytä raparperijäätelömassa yön yli pakastimessa.
- Tarjoa raparperijäätelöä kuusenkerkkäsiirapin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat