Maku

Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta

16 h 45 min
4.5
1

Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta

GL
KA
1
4.5
Raikas raparperijäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1/2 dlsokeria
  • 3 kplkeltuaista
  • 5 dlraparperia (paloina)
  • 1 rklvoita
  • 1 dlsiirappia (v1aaleaa)

Tee näin

16 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN16 h

Sekoita kerma, jogurtti, sokerit ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos höyryää reilusti, mutta ei vielä kiehu. Jäähdytä.

Mittaa raparperit, voi ja siirappi toiseen kattilaan. Keitä, kunnes raparperit hajoavat, eli noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Yhdistä jäähtyneet massat keskenään ja nosta jääkaappiin yöksi.

Pane kaksi erikokoista metallikulhoa sisäkkäin. Laske isompaan kulhoon vettä. Pane pienemmän kulhon pohjalle reilu paino siten, että kulhojen pohjien väliin jää vesivaippa. Nosta kulhot pakastimeen, kunnes vesi on jäätynyt.

Kumoa maustettu ja jääkaapissa jäähdytetty jäätelömassa kulhoon, ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes massa kylmenee.

Jäädytä raparperijäätelömassa yön yli pakastimessa.

Tarjoa raparperijäätelöä kuusenkerkkäsiirapin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä