Maku

Kuusenkerkkäsiirappi

24 h 50 min
4.1
21

Kuusenkerkkäsiirappi

GL
KA
LA
MA
MU
21
4.1
Kuusenkerkkä on parasta vaaleanvihreänä ja pehmeänä. Kerää kuusenkerkät keväällä tai alkukesästä ja keitä niistä ihana siirappi. Kuusenkerkkäsiirappi maistuu jäätelön, lettujen tai jogurtin kanssa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 20 dlkuusenkerkkiä
  • 20 dlvettä
  • 1000 gsokeria

Tee näin

24 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN24 h

Huuhtele kuusenkerkät ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Siivilöi liotusvesi pois.

Kumoa kuusenkerkät kattilaan. Mittaa joukkoon vesi. Keitä noin tunti. Siivilöi vesi toiseen kattilaan.

Kiehauta kuusenkerkkävesi ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

Anna kiehua hissukseen silloin tällöin sekoitellen 1-4 tuntia. Neste muuttuu tänä aikana samean vaaleasta syvän tumman väriseksi. Tipauta muutama tippa kuumaa siirappia työlaudalle ja anna jäähtyä. Jos tippa on tahmean venyvää, on siirappi valmis.

Pullota tai tölkitä kuusenkerkkäsiirappi, ja säilytä jääkaapissa. Purkitus pieniin purkkeihin on suositeltavaa, sillä silloin siirapin saa lämpimässä vesihauteessa nopeammin juoksevaksi ja käyttökelpoiseksi.

Tarjoa kuusenkerkkäsiirappia jäätelön, lettujen tai luonnonjogurtin kanssa.

Vinkki!

  • Jos haluat siirappiin paahteisen maun, vaihda tavallinen sokeri ruoko- tai intiaanisokeriin.
 
  • Kuusenkerkät ovat puun nuoria, vaaleita ja pehmeitä vuosikasvuja. Kerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kysy siis lupa, mikäli keräät kerkät muusta kuin omasta puustasi.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä