Maku

Kuusenkerkkäsiirappi

24 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
24 h
Kuusenkerkkäsiirappi maistuu jäätelön, lettujen tai jogurtin kanssa. Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan vaaleanvihreinä ja pehmeinä. Kerää kuusenkerkät keväällä tai alkukesästä ja keitä niistä ihana siirappi!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
Julkaistu 14.5.2012


Reseptin ainekset (16 annosta)

  • 2 lkuusenkerkkiä
  • 2 lvettä
  • 1 kgsokeria
Tulosta

Kuusenkerkkäsiirappi valmistuu näin:

  1. Huuhtele kuusenkerkät ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Siivilöi liotusvesi pois.
  2. Kumoa kuusenkerkät kattilaan. Mittaa joukkoon vesi. Keitä noin tunti. Siivilöi vesi toiseen kattilaan.
  3. Kiehauta kuusenkerkkävesi ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
  4. Anna kiehua hissukseen silloin tällöin sekoitellen 1-4 tuntia. Neste muuttuu tänä aikana samean vaaleasta syvän tumman väriseksi. Tipauta muutama tippa kuumaa siirappia työlaudalle ja anna jäähtyä. Jos tippa on tahmean venyvää, on siirappi valmis.
  5. Pullota tai tölkitä kuusenkerkkäsiirappi, ja säilytä jääkaapissa. Purkitus pieniin purkkeihin on suositeltavaa, sillä silloin siirapin saa lämpimässä vesihauteessa nopeammin juoksevaksi ja käyttökelpoiseksi.
  6. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappia jäätelön, lettujen tai luonnonjogurtin kanssa.

Vinkit!

  • Jos haluat siirappiin paahteisen maun, vaihda tavallinen sokeri ruoko- tai intiaanisokeriin.
  • Kuusenkerkät ovat puun nuoria, vaaleita ja pehmeitä vuosikasvuja. Kerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kysy siis lupa, mikäli keräät kerkät muusta kuin omasta puustasi.
25 kommenttia