Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuusenkerkkäsiirappi

24 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 24 h 0 min

Kuusenkerkkäsiirappi maistuu jäätelön, lettujen tai jogurtin kanssa. Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan vaaleanvihreinä ja pehmeinä. Kerää kuusenkerkät keväällä tai alkukesästä ja keitä niistä ihana siirappi!

14.5.2012
Reseptin ainekset
16 annosta
2 l
kuusenkerkkiä
2 l
vettä
1 kg
sokeria

Kuusenkerkkäsiirappi – ohje:

  1. Huuhtele kuusenkerkät ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Siivilöi liotusvesi pois.
  2. Kumoa kuusenkerkät kattilaan. Mittaa joukkoon vesi. Keitä noin tunti. Siivilöi vesi toiseen kattilaan.
  3. Kiehauta kuusenkerkkävesi ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
  4. Anna kiehua hissukseen silloin tällöin sekoitellen 1–4 tuntia. Neste muuttuu tänä aikana samean vaaleasta syvän tumman väriseksi. Tipauta muutama tippa kuumaa siirappia työlaudalle ja anna jäähtyä. Jos tippa on tahmean venyvää, on siirappi valmis.
  5. Pullota tai tölkitä kuusenkerkkäsiirappi, ja säilytä jääkaapissa. Purkitus pieniin purkkeihin on suositeltavaa, sillä silloin siirapin saa lämpimässä vesihauteessa nopeammin juoksevaksi ja käyttökelpoiseksi.
  6. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappia jäätelön, lettujen tai luonnonjogurtin kanssa.

Vinkit!

  • Jos haluat siirappiin paahteisen maun, vaihda tavallinen sokeri ruoko- tai intiaanisokeriin.
  • Kuusenkerkät ovat puun nuoria, vaaleita ja pehmeitä vuosikasvuja. Kerkkien kerääminen ei kuulu jokaisenoikeuksiin. Kysy siis lupa, mikäli keräät kerkät muusta kuin omasta puustasi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt