Maku

Raparperichutney

49 h
3.9
3

Raparperichutney

GL
KA
LA
MA
MU
3
3.9
Teksti Midi Vuorela
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 600 graparperia (kuorittuna, pilkottuna)
  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplvalkosipulia
  • 1 kplsipulia
  • 1 rkltuoretta inkivääriä
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dlviinietikkaa
  • 4 kpltähtianista

Tee näin

49 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN48 h 30 min

Mittaa raparperipalat kattilaan. Halkaise chilipaprikat, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet, sipuli ja inkivääri. Pane silput, sokeri, valkopippurit, suola, etikka ja tähtianikset raparperipalojen päälle kattilaan.

Kypsennä chutney miedolla lämmöllä hauduttaen noin 30 minuuttia. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin, sulje ja jäähdytä. Nosta jääkaappiin ja anna maustua vähintään pari päivää.

Chutneyn maku syvenee säilytyksen aikana. Syö raparperichutney grilliruokien kuten pihvien, makkaroiden ja broilerin kanssa tai mausta sillä lihapatoja tai kastikkeita.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä