Raparperichutney
49 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 48 h 30 min
Raparperichutney on makean mausteinen lisuke, joka maistuu esimerkiksi grillattujen pihvien, makkaran ja kasvisruokien kanssa.
Reseptin ainekset
10 annosta
Raparperichutney
600 g
raparperia (kuorittuna, pilkottuna)
2
tuoretta chiliä
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1 rkl
tuoretta inkivääriä
2½ dl
sokeria
½ tl
valkopippuria (kokonaisia)
1 tl
suolaa
½ dl
viinietikkaa
4
tähtianista
Raparperichutney – ohje:
- Mittaa raparperipalat kattilaan. Halkaise chilipaprikat, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi, sipuli ja inkivääri. Pane silput, sokeri, valkopippurit, suola, etikka ja tähtianikset raparperipalojen päälle kattilaan.
- Kypsennä chutney miedolla lämmöllä hauduttaen noin 30 minuuttia. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin, sulje ja jäähdytä. Nosta jääkaappiin ja anna maustua vähintään pari päivää.
- Chutneyn maku syvenee säilytyksen aikana. Syö raparperichutney grilliruokien, kuten pihvien, makkaroiden ja broilerin kanssa tai mausta sillä lihapatoja tai kastikkeita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat