Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperi-marenkikakussa maistuvat vaahtokarkkimainen marenki ja kirpsakka raparpericurd

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Kakun marenkipohjaan nostellaan sekaan orvokin lehtiä ja päälle valutettava raparpericurd maustetaan voikukalla. Pavlovan kruunaavat vaniljasokeroidut raparperipalat. Nappaa helppo ohje alkukesän herkutteluun!

31.5.2023
Reseptin ainekset
12 annosta
4
valkuaista
ripaus
suolaa
2 dl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä
1 tl
sitruunamehua
2 dl
orvokkeja
Raparpericurd
150 g
raparperia (2–4 vartta)
20
voikukankukintoa (noin 2 dl)
½ dl
vettä
4
keltuaista
1 dl
sokeria
2 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
75 g
kylmää voita
Lisäksi
2
raparperinvartta
2 rkl
vaniljasokeria
1 dl
vispikermaa
1 tl
sokeria
orvokkeja, syreeninkukkia, omenankukkia, voikukankukintoja

Raparperi-marenkikakku – ohje:

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset puhtaisiin kuiviin kulhoihin.
  2. Lisää valkuaisiin ripaus suolaa ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää puolet sokerista muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Sekoita tärkkelys loppuun sokeriin ja lisää valkuaisseokseen. Vatkaa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sitruunanmehu. Nostele joukkoon orvokkien terälehdet. 
  3. Laita leivinpaperi uunipellille ja öljyä se kevyesti. Levitä marenki halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoiseksi, pyöreäksi ja 5–6 cm paksuksi levyksi. Tee reunoista keskiosaa korkeammat. Paista 100-asteisessa uunissa 1,5 tuntia tai kunnes marenki on pinnalta rapea ja oljenkeltainen, sisältä pehmeän vaahtokarkkimainen. Anna jäähtyä. Siirrä tarjoiluvadille ennen täyttämistä.
  4. Huuhtele raparperit ja leikkaa paloiksi. Huuhtele voikukan kukinnot ja irrota terälehdet. Laita kattilaan raparperit, terälehdet ja vesi. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Soseuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kattilassa.
  5. Kuutioi kylmä voi ja laita jääkaappiin odottamaan.
  6. Sekoita raparperisoseeseen keltuaiset, sokerit ja tärkkelys. Pane kattila liedelle ja kuumenna niin, että seos juuri ja juuri kiehahtaa. Laske lämpö minimiin ja kypsennä koko ajan sekoittaen 2–4 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Vatkaa kylmä voi seokseen kuutioi kerrallaan. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
  7. Leikkaa raparperit paloiksi ja laita vaniljasokerin kanssa kulhoon maustumaan 15 minuutiksi. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.
  8. Levitä raparpericurd marengille, lusikoi päälle kermavaahto ja sokeroidut raparperit. Koristele syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt