Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ranskispannupizza uunista ulos! Tämä viljaton pizzapohja yllättää

50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min

Pizzapohja ranskanperunoista, onnistuu ja maistuu. Täytteeksi sopii mikä vain, mutta pepperonin, tattien ja juuston yhdistelmä toimii takuulla.

9.11.2023
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Pohja
noin 500 g
paksuja ranskanperunoita (pakaste)
50 g
parmesaanijuustoa raastettuna
rypsiöljyä voiteluun
Täyte
1
banaanisalottisipuli
1
valkosipulinkynsi
300 g
tuoreita herkkutatteja
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
pizzamaustetta
⅓ tl
mustapippuria
1 dl
pizzakastiketta
200 g
pizzajuustoraastetta
18 (noin 35 g)
pepperoniviipaletta
Viimeistely
basilikaa tai oreganoa

Ranskispannupizza – ohje:

  1. Asettele ranskanperunat öljytyn valurautapannun (uuniin soveltuvan) tai piirakkavuoan (ø 25 cm) pohjalle ja reunoille yhteen kerrokseen.
  2. Paista 200 asteessa 10 minuuttia, kunnes perunat ovat sulaneet. Ota pannu uunista ja painele juomalasin pohjan avulla perunat litteämmiksi. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle. Jatka pohjan paistamista 10 minuuttia, kunnes se on ruskistunut.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista tatit ja leikkaa paloiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy ja sipulit. Paista sekoittaen, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta pizzamausteella ja pippurilla.
  4. Ota pannu uunista. Levitä pizzakastike pohjalle ja kaada sieni-sipuliseos päälle. Lisää juustoraaste ja pepperoniviipaleet pinnalle.
  5. Paista 15 minuuttia, kunnes pizza on kauniin ruskea. Viimeistele yrteillä.

Vinkki!

Voit käyttää myös kuivattuja herkkutatteja (30–40 g). Liota tatteja vedessä noin 30 minuuttia. Siivilöi ja leikkaa paloiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt