


Juustoinen unelma
Ranskalainen kesäkurpitsavuoka – ylellisen tuntuinen (mutta helppo) lisuke sopii täydellisesti sunnuntaiaterialle
1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min
Kuohkea kesäkurpitsavuoka tarjotaan suoraan uunista, jotta sen ilmava rakenne säilyy lautaselle saakka. Ihanan kepeän makuinen vuokaruoka sopii lisukkeeksi niin lihapatojen kuin kalan tai kasvisten kanssa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
300 g
kesäkurpitsaa (½ l raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
1 tl
suolaa
5
munaa
rypsiöljyä
1 prk (200 g)
ranskankermaa (25–28 %)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
muskottipähkinää
150 g
emmentaljuustoa (mustaleima)
Ranskalainen kesäkurpitsavuoka – ohje:
- Pese kesäkurpitsa ja raasta se raastimen karkeimmalla terällä kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta raastimen hienoimmalla terällä se kesäkurpitsan sekaan. Lisää suola, sekoita ja laita raaste lävikköön valumaan noin 20 minuutiksi.
- Erottele kahdesta munasta valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Riko loput 3 munaa keltuaisten sekaan.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Voitele pyöreä uunivuoka (1,2–1,5 l) kevyesti öljyllä.
- Sekoita munat, ranskankerma, mausteet ja juustoraaste vispilällä tasaiseksi seokseksi.
- Puristele kesäkurpitsaraasteesta kaikki irtoava neste pois. Sekoita raaste munaseokseen.
- Lisää puolet valkuaisvaahdosta munaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Sekoita loput valkuaisvaahdosta kevyesti nostellen. Seokseen saa jäädä vaahtonokareita.
- Kaada seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Älä avaa uunia kesken paiston. Tarjoa vuokaruoka heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat