Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ranskalainen kalakeitto

1 h 0 min
28.10.2010
Reseptin ainekset
6 annosta
1/4 dl
rypsiöljyä
4 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
7 1/2 dl
kuivaa valkoviiniä
500 g
sinisimpukoita
1 kpl
sipulia (silputtuna)
1/4 dl
tomaattipyreetä
1/2 tl
piparjuuritahnaa
1 rkl
sokeria
10 dl
kalalientä
1/2 dl
kalafondia
400 g
perunaa (kuorittuina ja paloiteltuina)
120 g
porkkanaa (baby)
1 1/2 dl
ruokakermaa
2 rkl
voita
1/2 tl
suolaa
3 g
sahramia
1 kpl
laakerinlehteä
3 rkl
persiljaa
1 tl
mustapippuria (kokonaisia)
300 g
lohta (isohkoiksi kuutioiksi leikattuna)
100 g
katkarapuja (pakaste)
100 g
jättikatkaravunpyrstöjä
500 g
kuhaa (fileinä)
1 rkl
tuoretta tilliä (silputtuna)

Ranskalainen kalakeitto – ohje:

Aloita ranskalaisen kala-äyriäiskeiton valmistus kaatamalla isoon kattilaan oliiviöljy ja puolet silputusta valkosipulista. Kuumenna ja anna aromien avautua. Kaada joukkoon reilut 4 dl valkoviiniä. Kun seos kiehahtaa, lisää joukkoon hyvin pestyt sinisimpukat ja keitä, kunnes simpukat avautuvat.

Nosta simpukat reikäkauhalla kulhoon odottamaan. Valmista seuraavaksi aromikas liemi, eli kuullota isossa kattilassa tilkassa oliiviöljyä loput hienonnetusta valkosipulista ja sipulisilppu. Lisää joukkoon tomaattipyree, piparjuuritahna ja sokeri. Lisää 3 dl valkoviiniä ja anna sen hieman kiehua kasaan.

Kaada joukkoon kalaliemi ja kala- tai hummerifondi sekä lisää paloitellut perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat puolikypsiä. Lisää joukkoon pikkuporkkanat tai ohuita porkkanasuikaleita.

Kaada kerma pieneen kattilaan ja anna sen kiehua kasaan niin, että kermasta tulee paksua. Kaada kerma isoon kattilaan, lisää voi ja mausta liemi. Lisää lohikuutiot ja anna niiden kypsyä.

Lisää lopuksi keiton joukkoon kuorelliset katkaravut sekä jokiravun pyrstöt ja anna niiden lämmetä. Nosta keittokattila sivuun.

Ruskista lopuksi kuhafileet paistinpannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Kokoa annos: nosta lientä lautasen pohjalle, lisää kasviksia, lohta, simpukoita, katkarapuja, jokiravun pyrstöjä, ja lopuksi paistettu kuhafilee. Koristele ranskalainen kalakeitto tuoreella tillillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt