


Rouskuvia siemeniä ja mehevä juurestäyte! Raitajuurigalette on täydellinen seuralainen iltateelle tai viinilasilliselle – nappaa vegaaninen resepti
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Makea ja maanläheinen raitajuuri sujahtaa rentoon kasvispiirakkaan vegaanisen fetajuuston kera. Siemenillä ryyditetyt reunat rouskuvat ihanasti suussa. Nappaa Annin uunissa -vaikuttajan Anni Paakkunaisen resepti!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
¼ tl
suolaa
125 g
maidotonta margariinia
1 dl
vegaanista turkkilaista jogurttia
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
noin 350 g
raitajuuria
1 dl
vegaanista ranskankermaa
½ dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl
timjamia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
100 g
vegaanista fetajuustoa
Lisäksi
2 rkl
kauramaitoa
noin 3 rkl
seesamin- ja unikonsiemeniä
Raitajuurigalette – ohje:
- Sekoita kuivat aineet. Kuutioi margariini ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi.
- Sekoita jogurtti ja vesi. Sekoita seos kuiviin aineisiin nopeasti, mutta älä vaivaa. Muotoile taikinasta litteä pallo, kelmuta ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuori raitajuuret ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
- Kauli pohja ympyräksi (noin ø 30 cm) leivinpaperin päällä pellillä jauhojen avulla. Levitä ranskankerma pohjalle niin, että reunoille jää noin 5 cm tilaa. Pane raitajuuret limittäin kerman päälle.
- Sekoita öljy, valkosipuli ja mausteet. Kaada öljy raitajuurien päälle. Nosta reunat piirakan päälle, voitele kauramaidolla ja ripottele päälle siemeniä.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Murustele feta piirakan päälle (säästä vähän pinnalle) ja paista vielä 15 minuuttia. Murustele loppu feta piirakalle. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat