Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rouskuvia siemeniä ja mehevä juurestäyte! Raitajuurigalette on täydellinen seuralainen iltateelle tai viinilasilliselle – nappaa vegaaninen resepti

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min

Makea ja maanläheinen raitajuuri sujahtaa rentoon kasvispiirakkaan vegaanisen fetajuuston kera. Siemenillä ryyditetyt reunat rouskuvat ihanasti suussa. Nappaa Annin uunissa -vaikuttajan Anni Paakkunaisen resepti!

11.10.2022
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
¼ tl
suolaa
125 g
maidotonta margariinia
1 dl
vegaanista turkkilaista jogurttia
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
noin 350 g
raitajuuria
1 dl
vegaanista ranskankermaa
½ dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl
timjamia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
100 g
vegaanista fetajuustoa
Lisäksi
2 rkl
kauramaitoa
noin 3 rkl
seesamin- ja unikonsiemeniä

Raitajuurigalette – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet. Kuutioi margariini ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi.
  2. Sekoita jogurtti ja vesi. Sekoita seos kuiviin aineisiin nopeasti, mutta älä vaivaa. Muotoile taikinasta litteä pallo, kelmuta ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Kuori raitajuuret ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kauli pohja ympyräksi (noin ø 30 cm) leivinpaperin päällä pellillä jauhojen avulla. Levitä ranskankerma pohjalle niin, että reunoille jää noin 5 cm tilaa. Pane raitajuuret limittäin kerman päälle.
  5. Sekoita öljy, valkosipuli ja mausteet. Kaada öljy raitajuurien päälle. Nosta reunat piirakan päälle, voitele kauramaidolla ja ripottele päälle siemeniä.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Murustele feta piirakan päälle (säästä vähän pinnalle) ja paista vielä 15 minuuttia. Murustele loppu feta piirakalle. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt