Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Vielä yksi pala!

Juuresgalette – syksyn kaunein ja herkullisin piirakka leiskuu upeissa ruskan väreissä

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Rustiikkinen juuresgalette ei kaipaa edes vuokaa. Juurikkailla ja sipulilla täytetty syyspiirakka kruunataan paahdetuilla pähkinöillä ja hunajalla.

10.10.2025
Reseptin ainekset
8 palaa
Taikina
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
½ tl
suolaa
100 g
voita
1 dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
Täyte
5–6 (600 g)
puna-,raita- ja/tai keltajuurta
4
salottisipulia
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
3
timjaminoksaa
1 dl
ranskankermaa
1½ dl
parmesaania raastettuna
Viimeistely
2 rkl
saksanpähkinöitä (paahdettuna)
2 tl
hunajaa
(tuoretta timjamia ja parmesaaniraastetta)

Juuresgalette – ohje:

  1. Yhdistä jauhot ja suola ja nypi voi joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina elintarvikekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
  2. Kuori valitsemasi juurikkaat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi uunipellille. Kuori ja puolita salottisipulit samalle pellille. Kääntele öljy ja suola joukkoon. Riivi timjaminlehdet varsistaan ja ripottele lehdet pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperille noin parin millimetrin paksuiseksi ympyräksi.
  4. Yhdistä ranskankerma ja parmesaaniraaste. Levitä seos taikinapohjan päälle niin että reunoista jää tyhjäksi 2–3 senttiä. Lado esikypsennetyt juurekset ja salottisipulit täytteen päälle limittäin ja käännä reunat päälle.
  5. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia.
  6. Rouhi pähkinät veitsellä. Paahda pähkinärouhetta kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta.
  7. Valuta valmiille piirakalle hunajaa ja ripottele pähkinärouhetta päälle. Viimeistele juuresgalette halutessasi timjamilla ja juustoraasteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt