


Vielä yksi pala!
Juuresgalette – syksyn kaunein ja herkullisin piirakka leiskuu upeissa ruskan väreissä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Rustiikkinen juuresgalette ei kaipaa edes vuokaa. Juurikkailla ja sipulilla täytetty syyspiirakka kruunataan paahdetuilla pähkinöillä ja hunajalla.
Reseptin ainekset
8 palaa
Taikina
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
½ tl
suolaa
100 g
voita
1 dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
Täyte
5–6 (600 g)
puna-,raita- ja/tai keltajuurta
4
salottisipulia
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
3
timjaminoksaa
1 dl
ranskankermaa
1½ dl
parmesaania raastettuna
Viimeistely
2 rkl
saksanpähkinöitä (paahdettuna)
2 tl
hunajaa
(tuoretta timjamia ja parmesaaniraastetta)
Juuresgalette – ohje:
- Yhdistä jauhot ja suola ja nypi voi joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina elintarvikekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Kuori valitsemasi juurikkaat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi uunipellille. Kuori ja puolita salottisipulit samalle pellille. Kääntele öljy ja suola joukkoon. Riivi timjaminlehdet varsistaan ja ripottele lehdet pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperille noin parin millimetrin paksuiseksi ympyräksi.
- Yhdistä ranskankerma ja parmesaaniraaste. Levitä seos taikinapohjan päälle niin että reunoista jää tyhjäksi 2–3 senttiä. Lado esikypsennetyt juurekset ja salottisipulit täytteen päälle limittäin ja käännä reunat päälle.
- Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia.
- Rouhi pähkinät veitsellä. Paahda pähkinärouhetta kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta.
- Valuta valmiille piirakalle hunajaa ja ripottele pähkinärouhetta päälle. Viimeistele juuresgalette halutessasi timjamilla ja juustoraasteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat