Maku

Raita- ja keltajuuri Galette

1 h
0
0

Raita- ja keltajuuri Galette

Herkullinen suolainen galette kauden juureksilla.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • jauhoja kaulitsemiseen

Täyte

  • 150 graitajuuria
  • 150 gkeltajuuri
  • 100 gchevreä
  • ½ kplsitruuna
  • 1 rklhunajaa
  • 3 kplrosmariinin oksaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Nypi voi jauhojen joukkoon. Sekoita ranskankerma taikinan joukkoon. Muotoile taikina palloksi ja nosta leivinpaperin päälle. Jauhota taikin ja kaulitse pellin kokoiseksi ympyräksi.

Kuori raita- ja keltajuuret ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet piirakkapohjalle hiukan limittäin niin, että reunaa jää noin 3 cm. Purista sitruunan puolikkaasta mehu. Kuumenna mehua ja hunajaa hiukan kattilassa, kunnes hunaja on liuennut mehuun. Murustele vuohenjuusto piirakan päälle. Lisää hunajalla makeutetu sitruunamehu lusikalla piirakan pinnalle. Hienonna rosmariini ja ripottele piirakkaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Käännä reuna piirakan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Raita- ja keltajuuren voit hyvin korvata punajuurella.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä