0(0)
Nosta pöytään raikas raparperijuustokakku! Limonadikylpy kaunistaa raparperipalat ennen kakun koristelua
4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h
Raparperi sopii ihanasti raikkaan makeaan juustokakkuun. Tässä reseptissä on raparperia reippaasti: hilloksi keitettynä täytteessä sekä marinoituina paloina kakun päällä.
14.6.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
200 gdigestivekeksejä (tavallisia tai gluteenittomia)
100 gvoita
Raparperihillo
400 graparperia
1½ dlsokeria
Täyte
8liivatelehteä
2 dlvispikermaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
3 dlpaksua jogurttia
3 dlraparperihilloa
(sokeria)
2 rklvettä tai sitruunan mehua
Marinoidut raparperit
noin 400 graparperia
5 dlraparperi-mansikkalimsaa ( Muumi)
½ tlaitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko

Raikas raparperijuustokakku valmistuu näin:

  1. Keitä ensin raparperihillo. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
  2. Pane raparperit ja sokeri kattilaan. Keitä 15 minuuttia, kunnes raparperit hajoavat ja hillo sakenee. Jäähdytä kylmäksi.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksit tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Tee täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää jogurtti ja raparperihillo. Tarkista makeus ja lisää sokeria halutessasi.
  5. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan samalla sekoittaen.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  7. Marinoi raparperit pintaa varten. Leikkaa raparperit noin 2 sentin vinopaloiksi. Pane raparperit, limsa ja vanilja kattilaan. Kiehauta ja keitä minuutti. Jäähdytä ja anna raparperien marinoitua liemessä jääkaapissa.
  8. Kun kakku on hyytynyt, valuta raparperipalat. Säästä liemi ja käytä esimerkiksi kiisseliin. Asettele raparperit kakun päälle graafiseksi kuvioksi. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki!

Keväällä nousseita ohutkuorisia raparperinvarsia ei tarvitse kuoria. Kuvan kakku on tehty ulkomaisesta, punaisesta raparperista. Koti­maisesta raparperista saat kauniisti vihertävän pinnan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.