


Rahkaletut eli syrnikit
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Rahkaletut eli syrnikit ovat ihanan happamia ja peruslettuja täyttävämpiä, koska nimensä mukaisesti ne sisältävät kunnon satsin maitorahkaa. Rasvaa taikina ei kaipaa.
Reseptin ainekset
30 kpl
Rahkaletut
500 g
maitorahkaa
1 dl
smetanaa
4
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
½ tl
suolaa
Rahkaletut eli syrnikit – ohje:
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää maitorahka, smetana ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Rahkalettujen taikina ei kaipaa rasvaa.
- Anna taikinan turvota 30 minuuttia ennen paistamista.
- Sulata voita tai margariinia pannulle ja paista syrnikit.
- Tarjoa rahkaletut hillon tai mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Ota talteen myös ikisuosittu perinteisen lettutaikinan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat