Kotivinkki

Rahkaletut eli syrnikit

1 h
0
0

Rahkaletut eli syrnikit ovat ihanan happamia ja peruslettuja täyttävämpiä, koska nimensä mukaisesti ne sisältävät kunnon satsin maitorahkaa. Rasvaa taikina ei kaipaa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (30 kpl)

  • 500 gmaitorahkaa
  • 1 dlsmetanaa
  • 4kananmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlsokeria
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää maitorahka, smetana ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Rahkalettujen taikina ei kaipaa rasvaa.  

2. Anna taikinan turvota 30 minuuttia ennen paistamista. 

3. Sulata voita tai margariinia pannulle ja paista syrnikit.

4. Tarjoa rahkaletut hillon tai mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
0