Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Juuresraasteilla kuorrutettu lihapata

3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 0 min
1.2.2012
Reseptin ainekset
8 annosta
1500 g
naudanpaistia ((Tammisen Aito Rotukarjan Pihviliha))
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria
300 g
purjoa (hienonnettuna)
3 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 rkl
rypsiöljyä
300 g
porkkanaa (raastettuna)
300 g
lanttua (raastettuna)
140 g
pekonia (kuutioituna)
2 1/2 dl
ruokakermaa

Ota naudanpaistiliha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.

Paloittele paistiliha kuutioiksi. Ruskista lihat pienissä erissä voissa. Kumoa lihat uunipataan ja kiehauta erien välillä pannulla vähän vettä. Lisää myös vesi pataan. Lisää lopuksi suola ja mausteet.

Kuullota purjot ja valkosipulit öljyssä pannulla. Kaada sipulit lihojen päälle. Sekoita juuresraasteet keskenään ja kumoa pataan. Ripottele lopuksi pekonikuutiot raasteiden päälle.

Peitä pata kannella ja nosta 200-asteiseen uuniin. Kypsennä 1 1/2–2 tuntia.

Kaada lopuksi kerma raasteiden päälle ja anna padan hauduta uunissa vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoa raasteilla kuorrutettu lihapata sieni-perunamuffinien, höyrytettyjen parsakaalien ja porkkanoiden kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt