Maku

Raasteilla kuorrutettu lihapata

3 h 40 min
4.2
0

Raasteilla kuorrutettu lihapata

GL
MU
0
4.2
Teksti Leena Suutarinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1500 gnaudanpaistia ((Tammisen Aito Rotukarjan Pihviliha))
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 300 gpurjoa (hienonnettuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 300 gporkkanaa (raastettuna)
  • 300 glanttua (raastettuna)
  • 140 gpekonia (kuutioituna)
  • 2 1/2 dlruokakermaa

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Ota naudanpaistiliha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.

Paloittele paistiliha kuutioiksi. Ruskista lihat pienissä erissä voissa. Kumoa lihat uunipataan ja kiehauta erien välillä pannulla vähän vettä. Lisää myös vesi pataan. Lisää lopuksi suola ja mausteet.

Kuullota purjot ja valkosipulit öljyssä pannulla. Kaada sipulit lihojen päälle. Sekoita juuresraasteet keskenään ja kumoa pataan. Ripottele lopuksi pekonikuutiot raasteiden päälle.

Peitä pata kannella ja nosta 200-asteiseen uuniin. Kypsennä 1 1/2–2 tuntia.

Kaada lopuksi kerma raasteiden päälle ja anna padan hauduta uunissa vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoa raasteilla kuorrutettu lihapata sieni-perunamuffinien, höyrytettyjen parsakaalien ja porkkanoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä