Maku

Purjo-poro-sienipiiras

45 min
0
0

Purjo-poro-sienipiiras

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 400 gruis-perunataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
  • 1/2 kplpurjoa
  • 170 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1 tlroseepippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 50 gkylmäsavustettua poroa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Kauli sulanut taikinapala leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta pellille.

Levitä puolet juustoraasteesta taikinalevylle.

Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo ja viipaloi sienet. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kääntele kasviksia siinä hetken. Mausta seos ja levitä se taikinalevylle.

Pilko kylmäsavuporo ja levitä tasaisesti taikinalevylle. Ripottele loppu juustoraaste piirakan päälle ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi rosmariinitupsuilla.

•Leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikoillaan, kun levität paperin alle kostean pyyhkeen tai pari palaa märkää talouspaperia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä