


Puolukkauuniomenat – ihana syysjälkkäri!
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Puolukat pääsivät tällä kertaa perinteisen syysjälkkärin, uuniomenoiden, syliin. Herkku maistuu jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
omenaa, mielellään hapan lajike
30 g
voita huoneenlämpöisenä
1 dl
puolukoita
½ dl
kaurahiutaleita
½ dl
fariinisokeria
½ tl
kanelia
Lisäksi
1 rkl
voita vuoan voiteluun
½ l
kinuskijäätelöä
Puolukkauuniomenat – ohje:
- Pese omenat ja poista niistä omenaporalla siemenkodat. Nosta omenat kevyesti voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita huoneenlämpöiseen voihin muut aineet, mutta jätä 1 rkl puolukoista koristeluun. Lusikoi seos omenoiden reikiin. Ripottele päälle loput puolukat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki. Tarjoa puolukkauuniomenat kinuskijäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat