Puolukkauuniomenat – ihana syysjälkkäri!
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Puolukat pääsivät tällä kertaa perinteisen syysjälkkärin, uuniomenoiden, syliin. Herkku maistuu jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ainekset 4 annosta
4omenaa, mielellään hapan lajike
30 gvoita huoneenlämpöisenä
1 dlpuolukoita
½ dlkaurahiutaleita
½ dlfariinisokeria
½ tlkanelia
Lisäksi
1 rklvoita vuoan voiteluun
½ lkinuskijäätelöä
1. Pese omenat ja poista niistä omenaporalla siemenkodat. Nosta omenat kevyesti voideltuun uunivuokaan.
2. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin muut aineet, mutta jätä 1 rkl puolukoista koristeluun. Lusikoi seos omenoiden reikiin. Ripottele päälle loput puolukat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia.
3. Anna jäähtyä hetki. Tarjoa puolukkauuniomenat kinuskijäätelön kanssa.