


Puolukkatäytteiset tuulihatut
Voit valmistaa tuulihatut ja puolukkatäytteen jo edellisenä päivänä, mutta täytä tuulihatut vasta muutama tunti ennen tarjoilua
1. Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen voimakkaasti (sähkövatkaimella) vatkaten.
3. Pursota taikinasta pursotinpussin avulla pieniä kasoja pellille. Paista tuulihattuja 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kevyitä.
4. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja paseeraa eli purista sose halutessasi vielä siivilän läpi.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon rahka, sokeri ja puolukkasose.
6. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen vettä, purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos kermaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita täyte tunniksi jääkaappiin.
7. Halkaise tuulihatut ja täytä ne kerma-rahkaseoksella.
8. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Kasta tuulihattujen pää sulaan suklaaseen ja koristele ne muutamalla puolukalla.
KV Jouluherkut 2/11 Kuva: Kaisa Rautaheimo