Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Puolukkatäytteiset tuulihatut

2 h 10 min

Voit valmistaa tuulihatut ja puolukkatäytteen jo edellisenä päivänä, mutta täytä tuulihatut vasta muutama tunti ennen tarjoilua

27.10.2012
Reseptin ainekset
60 kpl
Tuulihattutaikina
100 g
voita
2 dl
vettä
1 ½ dl
vehnäjauhoja
3
keskikokoista munaa
Puolukkatäyte
200 g
puolukoita
3
liivatelehteä
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
1 (250g) prk
maitorahkaa
½ dl
tomusokeria
Koristeluun
100 g
valkosuklaata
100 g
puolukoita

1. Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen voimakkaasti (sähkövatkaimella) vatkaten.

3. Pursota taikinasta pursotinpussin avulla pieniä kasoja pellille. Paista tuulihattuja 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kevyitä.

4. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja paseeraa eli purista sose halutessasi vielä siivilän läpi.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon rahka, sokeri ja puolukkasose.

6. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen vettä, purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos kermaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita täyte tunniksi jääkaappiin.

7. Halkaise tuulihatut ja täytä ne kerma-rahkaseoksella.

8. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Kasta tuulihattujen pää sulaan suklaaseen ja koristele ne muutamalla puolukalla.

KV Jouluherkut 2/11 Kuva: Kaisa Rautaheimo

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt