Maku

Puolukkapullat Olga Temosen luottoreseptillä

2 h 25 min
3.75
0

Olga Temonen leipoo puolukkapullat vaaleista spelttijauhoista ja intiaanisokerista. Pullat kannattaa paistaa muffinivuoissa, sillä runsas täyte valuu muuten pellille.
Tulosta
Kuvat Elvi Rista

Ainekset (30 kpl)

Pullataikina

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlmaitoa
  • 2 1/2 dlintiaanisokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplluomumunia
  • 17 dlpuolikarkeita spelttijauhoja
  • 200 gvoita (pehmeää)

Täyte

  • 200 gtomusokeria
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 3 dlpuolukoita

Voitelu

  • 1 kplluomumuna

Pinnalle

  • 3/4 dlraesokeria

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 45 min
  1. Murenna hiiva kulhon pohjalle. Lisää kädenlämpöinen maito, sokeri, kardemumma ja suola. Riko joukkoon munat ja sekoita hyvin. Lisää jauhot samalla sekoittaen. Lisää myös pehmeä voi ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa ja alkaa irrota käsistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kohota taikinaa 1/2–1 tuntia.
  2. Valmista täyte. Kääntele tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän voin joukkoon.
  3. Vaivaa taikinasta kuplat pois. Kauli taikina suureksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Levitä päälle voi-sokeriseos ja puolukat. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa se noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Nosta palat isoihin muffinivuokiin. Anna pullien kohota vähintään puoli tuntia.
  4. Voitele puolukkapullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia pullien koosta riippuen.
MITÄ PIDIT?
3.75