


Puolukkapullat Olga Temosen luottoreseptillä
2 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 45 min
Olga Temonen leipoo puolukkapullat vaaleista spelttijauhoista ja intiaanisokerista. Pullat kannattaa paistaa muffinivuoissa, sillä runsas täyte valuu muuten pellille.
Reseptin ainekset
30 kpl
Pullataikina
50 g
hiivaa
5 dl
maitoa
2 1/2 dl
intiaanisokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
2 kpl
luomumunia
17 dl
puolikarkeita spelttijauhoja
200 g
voita (pehmeää)
Täyte
200 g
tomusokeria
3 tl
vaniljasokeria
150 g
voita (pehmeää)
3 dl
puolukoita
Voitelu
1 kpl
luomumuna
Pinnalle
3/4 dl
raesokeria
- Murenna hiiva kulhon pohjalle. Lisää kädenlämpöinen maito, sokeri, kardemumma ja suola. Riko joukkoon munat ja sekoita hyvin. Lisää jauhot samalla sekoittaen. Lisää myös pehmeä voi ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa ja alkaa irrota käsistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kohota taikinaa 1/2–1 tuntia.
- Valmista täyte. Kääntele tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän voin joukkoon.
- Vaivaa taikinasta kuplat pois. Kauli taikina suureksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Levitä päälle voi-sokeriseos ja puolukat. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa se noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Nosta palat isoihin muffinivuokiin. Anna pullien kohota vähintään puoli tuntia.
- Voitele puolukkapullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia pullien koosta riippuen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat