Maku

Puolukkamoussekakku

2 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h
Kinuskinen keksipohja ja runsaasti puolukkaa sisältävä mousse muodostavat vastustamattoman makuparin.
4.66
3
Kuvat Perinneruokaa prkl


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 10 kplDigestive-keksejä
  • 1/2 dlkinuskikastiketta
  • 1/8 tlsuolaa

Täyte

  • 4 dlkuohukermaa
  • 5 dlpuolukoita
  • 2 dltomusokeria
  • 5 kplliivatelehteä

Pinta

  • 2 dlpuolukoita
  • 1 dltomusokeria
  • 1 kplliivatetta
Tulosta

Valmista pohja murskaamalla keksit. Lisää joukkoon kinuskikastike ja ripaus suolaa. Leikkaa irtopohjavuoan (24cm) pohjalle pala leivinpaperia. Painele keksimurut tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma. 

Soseuta puolukat ja mausta tomusokerilla. Nosta liivalehdet mikron kestävään kulhoon puristamatta niistä ylimääräisiä vesiä. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat sulaneet ja kaada ne puolukkasoseen joukkoon. (Voit kuumentaa liivatelehdet myös kattilassa tilkassa vettä.)

Yhdistä kermavaahto ja puolukkasose. Kaada mousse irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Valmista puolukkamoussekakun pinta soseuttamalla puolukat. Mausta sose tomusokerilla ja lisää joukkoon yksi liivatelehti. Levitä sose kakun pintaan ja laita takaisin jääkaappiin.

MITÄ PIDIT?
4.66