Puolukka-valkosuklaakakku

1 h 45 min
4.4
38

Puolukka-valkosuklaakakku

Lukijamme Riitan sekoittamalla valmistettava valkosuklaa-puolukkakakku on uskomattoman helppo ja hyvä! Supermehevä puolukkainen kahvikakku saa lempeän makunsa kakun sisälle sulaneista valkosuklaasattumista.  
Teksti Riitta Kivistö, Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 150 gvoita
  • 200 gkermaviiliä
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 130 gvalkosuklaata
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 200 gpuolukoita

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata (sulatettuna)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon.

Rouhi valkosuklaa.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.

Kaada voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita lopuksi taikinaan puolukat. Vältä turhaa sekoittamista.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t 10 min, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.

Koristele valkosuklaa-puolukkakakku vasta täysin jäähtyneenä sulatetulla valkosuklaalla.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä