Puolukka-valkosuklaakakku
kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Lukijamme Riitan sekoittamalla valmistettava valkosuklaa-puolukkakakku on uskomattoman helppo ja hyvä! Supermehevä puolukkainen kahvikakku saa lempeän makunsa kakun sisälle sulaneista valkosuklaasattumista.

Reseptin ainekset 25 palaa
150 gvoita
200 gkermaviiliä
3 kplmunaa (M-koko)
130 gvalkosuklaata
5 dlvehnäjauhoja
2 1/2 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
2 1/2 tlleivinjauhetta
200 gpuolukoita
Koristelu
100 gvalkosuklaata (sulatettuna)
Puolukka-valkosuklaakakku – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon.
- Rouhi valkosuklaa.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
- Kaada voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita lopuksi taikinaan puolukat. Vältä turhaa sekoittamista.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t 10 min, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.
- Koristele valkosuklaa-puolukkakakku vasta täysin jäähtyneenä sulatetulla valkosuklaalla.