Maku

Puolukka-valkosuklaakakku

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Lukijamme Riitan sekoittamalla valmistettava valkosuklaa-puolukkakakku on uskomattoman helppo ja hyvä! Supermehevä puolukkainen kahvikakku saa lempeän makunsa kakun sisälle sulaneista valkosuklaasattumista.  
4.3
49
Julkaistu: 28.10.2015


Ainekset (25 palaa)

  • 150 gvoita
  • 200 gkermaviiliä
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 130 gvalkosuklaata
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 200 gpuolukoita

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata (sulatettuna)
Tulosta
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon.
Rouhi valkosuklaa.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
Kaada voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita lopuksi taikinaan puolukat. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t 10 min, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.
Koristele valkosuklaa-puolukkakakku vasta täysin jäähtyneenä sulatetulla valkosuklaalla.
MITÄ PIDIT?
4.26
49 kommenttia