Maku

Puolukka-valkosuklaakakku

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Lukijamme Riitan sekoittamalla valmistettava valkosuklaa-puolukkakakku on uskomattoman helppo ja hyvä! Supermehevä puolukkainen kahvikakku saa lempeän makunsa kakun sisälle sulaneista valkosuklaasattumista.  
KA
4.3
51
Julkaistu: 28.10.2015


Reseptin ainekset (25 palaa)

  • 150 gvoita
  • 200 gkermaviiliä
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 130 gvalkosuklaata
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 200 gpuolukoita

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata (sulatettuna)
Tulosta

Puolukka-valkosuklaakakku – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon.
  3. Rouhi valkosuklaa.
  4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
  5. Kaada voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  6. Sekoita lopuksi taikinaan puolukat. Vältä turhaa sekoittamista.
  7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta.
  8. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t 10 min, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
  9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.
  10. Koristele valkosuklaa-puolukkakakku vasta täysin jäähtyneenä sulatetulla valkosuklaalla.
51 kommenttia