Puolukka-toscapiirakka

Reseptin ainekset (18 palaa)
- 4 kplmunaa
- 2 dlsokeria
- 200 gvoita
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 rklleivinjauhetta
- 1 dlkermaa (tai maitoa)
- 3 dlpuolukoita
Toscapäällinen
- 200 gmantelilastuja
- 100 gvoita
- 2 dlkermaa
- 2 dlsokeria
- 2 rklvehnäjauhoja
Puolukka-toscapiirakka – ohje:
Ota munat ja kerma huoneenlämpöön ajoissa.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota munat kuohkeaksi sokerin kanssa, lisää jäähtynyt voisula ja siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Kääntele huolellisesti joukkoon. Lopuksi lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Ripottele päälle puolukat, paista uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes piiraka näyttää pinnalta kypsältä.
Samalla kun piirakka paistuu, mittaa kattilaan toscapäällisen aineet. Sulata ne yhteen ja anna hetken poreilla miedolla lämmöllä.
Ota piirakka uunista ja levitä toscapäällinen pinnalle. Paista uunissa vielä n. 10-15 minuuttia tai kunnes leivos on saanut kauniisti väriä. Leikkaa jäähtyneenä sahalaitaisella veitsellä paloihin. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen kanssa.