Maku

Puolukka-toscapiirakka

40 min
4
1

Puolukka-toscapiirakka

Perinteinen toscakakku paistetaan uuninpellillä piirakan muotoon, ja lisäsäväyksen tuovat kirpeät puolukat. Toscapäällinen+puolukat on paras makuyhdistelmä hetkeen!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 palaa)

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 200 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1 dlkermaa (tai maitoa)
  • 3 dlpuolukoita

Toscapäällinen

  • 200 gmantelilastuja
  • 100 gvoita
  • 2 dlkermaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklvehnäjauhoja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Ota munat ja kerma huoneenlämpöön ajoissa.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota munat kuohkeaksi sokerin kanssa, lisää jäähtynyt voisula ja siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Kääntele huolellisesti joukkoon. Lopuksi lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Ripottele päälle puolukat, paista uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes piiraka näyttää pinnalta kypsältä.

Samalla kun piirakka paistuu, mittaa kattilaan toscapäällisen aineet. Sulata ne yhteen ja anna hetken poreilla miedolla lämmöllä.

Ota piirakka uunista ja levitä toscapäällinen pinnalle. Paista uunissa vielä n. 10-15 minuuttia tai kunnes leivos on saanut kauniisti väriä. Leikkaa jäähtyneenä sahalaitaisella veitsellä paloihin. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä