


Kirpeää & makeaa
Puolukka-toscapiirakka – kirpsakka puolukka tuo klassikkoleivonnaiseen lisäsäväyksen!
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Pirteät puolukat piristävät makeaa, uunipellillä valmistuvaa herkullista toscapiirakkaa. Tämä on paras makuyhdistelmä hetkeen.
Reseptin ainekset
18 palaa
Pohja
4
munaa
2 dl
sokeria
200 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 dl
kermaa (tai maitoa)
3 dl
puolukoita
Toscakuorrutus
200 g
mantelilastuja
100 g
voita
2 dl
kermaa
2 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
Puolukka-toscapiirakka – ohje:
- Ota munat ja kerma huoneenlämpöön ajoissa.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota munat kuohkeaksi sokerin kanssa, lisää jäähtynyt voisula ja siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos huolellisesti käännellen. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle puolukat. Paista uunissa n. 10–15 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna hetken poreilla miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri on sulanut ja seos tasaista.
- Ota puolikypsä pohja uunista ja levitä toscakuorrutus sen päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä n. 10–15 minuuttia, kunnes leivonnainen on saanut kauniin värin pintaan.
- Anna jäähtyä ja leikkaa piirakka veitsellä paloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat