Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kirpeää & makeaa

Puolukka-toscapiirakka – kirpsakka puolukka tuo klassikkoleivonnaiseen lisäsäväyksen!

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Pirteät puolukat piristävät makeaa, uunipellillä valmistuvaa herkullista toscapiirakkaa. Tämä on paras makuyhdistelmä hetkeen.

29.8.2024
Reseptin ainekset
18 palaa
Pohja
4
munaa
2 dl
sokeria
200 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 dl
kermaa (tai maitoa)
3 dl
puolukoita
Toscakuorrutus
200 g
mantelilastuja
100 g
voita
2 dl
kermaa
2 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja

Puolukka-toscapiirakka – ohje:

  1. Ota munat ja kerma huoneenlämpöön ajoissa.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota munat kuohkeaksi sokerin kanssa, lisää jäähtynyt voisula ja siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos huolellisesti käännellen. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle puolukat. Paista uunissa n. 10–15 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna hetken poreilla miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri on sulanut ja seos tasaista.
  6. Ota puolikypsä pohja uunista ja levitä toscakuorrutus sen päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä n. 10–15 minuuttia, kunnes leivonnainen on saanut kauniin värin pintaan.
  7. Anna jäähtyä ja leikkaa piirakka veitsellä paloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt