Maku

Puolukka-perunapiiraat

4 h 50 min
{
Aktiivinen50 min
Passiivinen4 h
KA
LA
MA
MU
4
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (20 kpl)

  • 500 gruistaikinaa (pakaste)
  • 1000 gkeitettyä perunaa (survottuna)
  • 1 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 dlpuolukkasurvosta
  • 2 tlsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlpuolukoita
Tulosta

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Sekoita vähän jäähtyneeseen perunasurvokseen ruisjauhot. Anna seoksen imeltyä huoneenlämmössä 2–3 tuntia.

Sekoita joukkoon puolukkasurvos, sokeri ja suola. Kääntele vielä kokonaiset puolukat täytteeseen.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla taikinasta pohjia. Kauli pohjia hieman soikean muotoisiksi.

Levitä soikealle pohjalle ruokalusikallisen verran puolukka-perunatäytettä ja rypytä ruistaikina reunoilta.

Paista puolukka-perunapiirakat 200-asteisessa uunissa kypsiksi noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4