4(1)
Puolukka-perunapiiraat
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
4 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 4 h
Julkaistu 11.10.2009
Maku
Reseptin ainekset 20 kpl
500 gruistaikinaa (pakaste)
1000 gkeitettyä perunaa (survottuna)
1 1/2 dlruisjauhoja
2 dlpuolukkasurvosta
2 tlsokeria
1 1/2 tlsuolaa
1 dlpuolukoita

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Sekoita vähän jäähtyneeseen perunasurvokseen ruisjauhot. Anna seoksen imeltyä huoneenlämmössä 2–3 tuntia.

Sekoita joukkoon puolukkasurvos, sokeri ja suola. Kääntele vielä kokonaiset puolukat täytteeseen.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla taikinasta pohjia. Kauli pohjia hieman soikean muotoisiksi.

Levitä soikealle pohjalle ruokalusikallisen verran puolukka-perunatäytettä ja rypytä ruistaikina reunoilta.

Paista puolukka-perunapiirakat 200-asteisessa uunissa kypsiksi noin 20 minuuttia.

Kommentoi »