Maku

Puolukka-perunapiiraat

4 h 50 min
4
0

Puolukka-perunapiiraat

KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Katariina Korkeaoja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 500 gruistaikinaa (pakaste)
  • 1000 gkeitettyä perunaa (survottuna)
  • 1 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 dlpuolukkasurvosta
  • 2 tlsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlpuolukoita

Tee näin

4 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN4 h

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Sekoita vähän jäähtyneeseen perunasurvokseen ruisjauhot. Anna seoksen imeltyä huoneenlämmössä 2–3 tuntia.

Sekoita joukkoon puolukkasurvos, sokeri ja suola. Kääntele vielä kokonaiset puolukat täytteeseen.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla taikinasta pohjia. Kauli pohjia hieman soikean muotoisiksi.

Levitä soikealle pohjalle ruokalusikallisen verran puolukka-perunatäytettä ja rypytä ruistaikina reunoilta.

Paista puolukka-perunapiirakat 200-asteisessa uunissa kypsiksi noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä