Maku

Puolukka-maustepippurihyytelö

1 h
5
0

Puolukka-maustepippurihyytelö

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Mausta puolukkahyytelö maustepippurilla ja rosmariinilla. Tällainen marjahyytelö on ihan omiaan liharuokien kanssa.
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 5 dlpuolukkamehua
  • 1 rklmaustepippuria (rouhittuna)
  • 10 gtuoretta rosmariinia (kokonaista oksaa)
  • 330 ghillosokeria (DanSukker hillo-marmeladisokeria)

Lopuksi

  • 1 rklmaustepippuria (rouhittuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Mittaa kattilaan puolukkamehu, pippurirouhe ja rosmariininoksat. Kuumenna ja hauduta makuja kannen alla noin 15 minuuttia hiljaa poreillen.

Poista rosmariinit. Vatkaa joukkoon hillo-marmeladisokeri. Keitä vielä 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.

Jäähdytä hetki ja jaa hyytelö puhtaisiin purkkeihin. Ripottele pinnalle vielä maustepippurirouhetta ja muutama rosmariininlehti.

Sulje purkit ja säilytä jääkaapissa.

* Tarjoa hyytelöä liharuokien seurana.

* Kokeile hyytelön mausteena myös roseepippuria ja timjamia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä