Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Puolukka-leipäjuustopiirakka

1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min

Lukijamme Pirjon puolukkapiirakassa narskuu ihana leipäjuusto. Parhaimmillaan tämä suolaisenmakea ihanuus on vastapaistettuna, hetken levänneenä.

28.10.2016
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
75 g
voita
½ dl
sokeria
1
muna
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
vehnäjauhoja (täysjyvä)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Täyte
200 g
leipäjuustoa
200 g
puolukoita (tuore tai pakaste)
3
munaa
200 g
kermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Puolukka-leipäjuustopiirakka leivotaan näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
  2. Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan (Ø 28 cm) jauhoja apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia.
  3. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Levitä puolet juustopaloista ja puolukoista piiraspohjan päälle.
  4. Vatkaa munat, kermaviili ja sokerit vispilällä keskenään. Valuta seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustot ja puolukat.
  5. Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa, käytätkö tuoreita vai jäisiä puolukoita.
  6. Anna puolukka-leipäjuustopiirakan jäähtyä haaleaksi. Tarjoa puolukka-leipäjuustopiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt