3,5(57)
Puolukka-leipäjuustopiirakka
kasvis
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Lukijamme Pirjon puolukkapiirakassa narskuu ihana leipäjuusto. Parhaimmillaan tämä suolaisenmakea ihanuus on vastapaistettuna, hetken levänneenä.
Julkaistu 28.10.2016
Maku
Reseptin ainekset 12 palaa
Pohja
75 gvoita
½ dlsokeria
1muna
1 dlvehnäjauhoja
½ dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
1 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
Täyte
200 gleipäjuustoa
200 gpuolukoita (tuore tai pakaste)
3munaa
200 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria

Puolukka-leipäjuustopiirakka leivotaan näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.

Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan (Ø 28 cm) jauhoja apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia.

Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Levitä puolet juustopaloista ja puolukoista piiraspohjan päälle.

Vatkaa munat, kermaviili ja sokerit vispilällä keskenään. Valuta seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustot ja puolukat.

Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa, käytätkö tuoreita vai jäisiä puolukoita.

Anna puolukka-leipäjuustopiirakan jäähtyä haaleaksi. Tarjoa puolukka-leipäjuustopiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

9 kommenttia