


Puolukka-leipäjuustopiirakka
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Lukijamme Pirjon puolukkapiirakassa narskuu ihana leipäjuusto. Parhaimmillaan tämä suolaisenmakea ihanuus on vastapaistettuna, hetken levänneenä.
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
75 g
voita
½ dl
sokeria
1
muna
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
vehnäjauhoja (täysjyvä)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Täyte
200 g
leipäjuustoa
200 g
puolukoita (tuore tai pakaste)
3
munaa
200 g
kermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Puolukka-leipäjuustopiirakka leivotaan näin:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
- Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan (Ø 28 cm) jauhoja apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia.
- Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Levitä puolet juustopaloista ja puolukoista piiraspohjan päälle.
- Vatkaa munat, kermaviili ja sokerit vispilällä keskenään. Valuta seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustot ja puolukat.
- Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa, käytätkö tuoreita vai jäisiä puolukoita.
- Anna puolukka-leipäjuustopiirakan jäähtyä haaleaksi. Tarjoa puolukka-leipäjuustopiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat