Puolukka-leipäjuustopiirakka

1 h 5 min
5
3

Puolukka-leipäjuustopiirakka

Lukijamme Pirjon puolukkapiirakassa narskuu ihana leipäjuusto. Parhaimmillaan tämä suolaisenmakea ihanuus on vastapaistettuna, hetken levänneenä.
Teksti Pirjo Laine, Emilia Kolari
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 75 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa

Täyte

  • 200 gleipäjuustoa
  • 200 gpuolukoita (tuore tai pakaste)
  • 3 kplmunaa
  • 200 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista puolukka-leipäjuustopiirakka näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.

Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan (Ø 28 cm) jauhoja apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia.

Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Levitä puolet juustopaloista ja puolukoista piiraspohjan päälle.

Vatkaa munat, kermaviili ja sokerit vispilällä keskenään. Valuta seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustot ja puolukat.

Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa, käytätkö tuoreita vai jäisiä puolukoita.

Anna puolukka-leipäjuustopiirakan jäähtyä haaleaksi. Tarjoa puolukka-leipäjuustopiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä