Maku

Puolukka-hunajaleipä

1 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen1 h
KA
LA
MA
MU
3.94
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (20 viipaletta)

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlgrahamjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja (Korpelan mylly)
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlhilloa (puolukka)
  • 1/2 dlpuolukoita (pakaste)
  • 1/2 dlhunajaa
  • 2 1/2 dlvettä
Tulosta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Voitele noin litran vetoinen leipävuoka. Leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperipala ja kiinnitä se vuokaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolukkahillo, puolukat, hunaja ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.

Paista puolukka-hunajaleipää 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Anna puolukka-hunajaleivän jäähtyä täysin ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
3.94