Punajuurisalaatti tuoreilla yrteillä

1 h 30 min
5
0

Punajuurisalaatti tuoreilla yrteillä

GL
MA
MU
0
5
Punajuurista, punakaalista ja omenoista valmistuu hurmaavan värinen salaatti grillatun lihan kaveriksi. Tuoreet yrtit viimeistelevät raikkaan punajuurisalaatin.
Teksti Joonas Laakso, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplpunajuurta
  • 500 gpunakaalia
  • 2 kplomenaa
  • 1 dlsitruunamehua
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1/4 dltuoretta minttua
  • 1/4 dlpersiljaa
  • 1/4 dltuoretta tilliä
  • 1/4 dltuoretta basilikaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi (noin 45 minuuttia) ja jäähdytä ne kylmässä vedessä.

Huuhtele ja silppua punakaali. Kuori ja raasta omenat. Sekoita kaalisuikaleet ja omenaraaste.

Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy ja sekoita.

Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Sekoita salaatin ainekset ja viimeistele tuoreilla yrteillä.

Tarjoa grillatun possun sisäfileen ja vaahterasiirappisen bbq-kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä