Maku

Porsaan sisäfile grillissä

1 h 15 min
5
0

Porsaan sisäfile grillissä

GL
MA
MU
0
5
Porsaan sisäfile onnistuu upeasti myös grillissä! Kesän mehevimmän possufileen salaisuus piilee kuivamaustamisessa, vaahterasiirappisella kastikkeella valelemisessa ja sisälämmön seuraamisessa. Oi, mikä grilliherkku!
Teksti Joonas Laakso, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gporsaan sisäfileetä

Mausteseos

  • 1 tlsinappijauhetta
  • 1 tlpaprikajauhetta (savustettua)
  • 1 tlvalkopippuria
  • 1 tlfenkolia (jauhettuna)
  • 1 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää

Vaahterasiirappinen BBQ-kastike

  • 2 tlomenaviinietikkaa
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 dlpaseerattua tomaattia
  • 1 dlvaahterasiirappia
  • 2 tldijoninsinappia (karkeaa)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista porsaan sisäfile grillissä näin:

Sekoita kuivamausteet keskenään. Hiero porsaanfilee kauttaaltaan mausteseoksella. Anna lihan maustua kylmässä vähintään puoli tuntia.

Nosta liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista.

Valmista barbequekastike. Mittaa etikka ja sitruunamehu kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes kastike on paksua.

Grillaa porsaanfileet kokonaisina suoralla lämmöllä 10 minuuttia muutaman kerran käännellen.

Nosta fileet epäsuoralle lämmölle ja hiero niiden pintaan ohut kerros vaahterasiirappista bbq-kastiketta. Grillaa epäsuoralla lämmöllä vielä 20 minuuttia. Grillin lämpötilan tulisi olla 150 astetta. Liha on valmista, kun sen sisälämpötila on 68–70 astetta. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä