Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porsaan sisäfilee grillissä

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Porsaan sisäfilee onnistuu upeasti myös grillissä! Kesän mehevimmän possufileen salaisuus piilee kuivamaustamisessa, vaahterasiirappisella kastikkeella valelemisessa ja sisälämmön seuraamisessa. Oi, mikä grilliherkku!

Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
porsaan sisäfileetä
Mausteseos
1 tl
sinappijauhetta
1 tl
paprikajauhetta (savustettua)
1 tl
valkopippuria
1 tl
fenkolia (jauhettuna)
1 tl
korianterinsiemeniä (jauhettuna)
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
Vaahterasiirappinen BBQ-kastike
2 tl
omenaviinietikkaa
1/2 dl
sitruunamehua
2 dl
paseerattua tomaattia
1 dl
vaahterasiirappia
2 tl
dijoninsinappia (karkeaa)
2 kpl
valkosipulinkynttä (murskattuna)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Valmista porsaan sisäfile grillissä näin:

Sekoita kuivamausteet keskenään. Hiero porsaanfilee kauttaaltaan mausteseoksella. Anna lihan maustua kylmässä vähintään puoli tuntia.

Nosta liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista.

Valmista barbequekastike. Mittaa etikka ja sitruunamehu kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes kastike on paksua.

Grillaa porsaanfileet kokonaisina suoralla lämmöllä 10 minuuttia muutaman kerran käännellen.

Nosta fileet epäsuoralle lämmölle ja hiero niiden pintaan ohut kerros vaahterasiirappista bbq-kastiketta. Grillaa epäsuoralla lämmöllä vielä 20 minuuttia. Grillin lämpötilan tulisi olla 150 astetta. Liha on valmista, kun sen sisälämpötila on 68–70 astetta. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt